Izdelava mobilnih aplikacij

Uporabniška izkušnja prilagojena za mobilne naprave!

Prilagojena izkušnja

Izdelava mobilnih aplikacij je še vedno področje z ogromnim potencialom.

Interna uporaba

Povečana efektivnost

Prilagojene aplikacije lahko v poslovnih procesih povečajo produktivnost, saj zaposlene na terenu povežejo s centralnim informacijskim sistemom.

Konkurenčna prednost

Trgovina v obliki mobilne aplikacije

Mobilna aplikacija ima več prednosti pred spletno trgovino, saj je uporabniška izkušnja veliko boljša, na prodajo pa pozitivno vplivajo tudi sistemska obvestila, ki jih omogočajo mobilne aplikacije.

Postopek izdelave mobilne aplikacije

1

Ideja in strategija

Ko se ustvari ideja / koncept aplikacije, je pomembno, da naredimo ustrezno tržno študijo in ugotovimo uspešnost projekta. Raziskovalna faza ni namenjena samo odkrivanju novih idej, ampak tudi pripravi seznama zahtev, potrebnih za določitev obsega projekta izdelave mobilne aplikacije. Pomagamo vam z določitvijo ciljev izdelane mobilne aplikacije, ciljne publike, funkcionalnosti mobilne aplikacije, privlačnosti le-te in analiziramo vašo konkurenco. 

2

Dizajn

Faza oblikovanja mobilne aplikacije vključuje več vidikov. Prvi je informacijska arhitektura. V njem so podatki, vmesnik in funkcionalnost mobilne aplikacije podrobno določeni.  Pogosto vključuje podrobnosti o platformi in tudi, kako se aplikacija prilega znotraj platforme. 

Drugi vidik je oblikovanje uporabniškega vmesnika izdelane mobilne aplikacije (polja, gumbi, ikone, postavitev itd.) in je osredotočen na estetiko ter uporabniško izkušnjo mobilne aplikacije.  

Tretji je stilski vidik, ki  vsebuje standarde, uporabnost in doslednost. Je bistven del faze načrtovanja. Vsebuje podrobnosti o različnih funkcijah mobilne aplikacije, brez katerih razvoj visokokakovostne aplikacije ni mogoč.

3

Izdelava prototipa

Prototip je hitra različica prvotno predvidene mobilne aplikacije. Posebej je  potreben, če je tehnologija nova, koncepti niso preizkušeni ali obstaja negotovost glede razvoja aplikacije. Prototipi so lahko priročni za razumevanje vizualnega vmesnika in  uporabniške izkušnje. Razvoj prototipa je nujen, če želimo hitro preizkusi zasnove in funkcionalnosti vaše aplikacije, kar je v poznejših fazah izdelave mobilne aplikacije zelo koristno.

4

Razvoj aplikacije

Ta faza zajema dejansko realizacijo in kodiranje vaše mobilne aplikacije. Razvojna faza vključuje številne dejavnosti, kot so vzpostavljanje razvojnega okolja (ki vključuje načine preprostega testiranja), razvoj različnih delov kode, predhodno testiranje in ustvarjanje mobilne aplikacije, ki jo je mogoče namestiti in preizkusiti.

5

Testiranje in popravki

Testiranje omogoča, da zagotovimo kakovost aplikacije in odpravimo morebitne napake. Izvede se za razumevanje pomanjkljivosti v aplikaciji in njihovo odpravljanje. Če so takšne napake nerešene, lahko povzročijo napako v delovanju aplikacije ali druge tehnične težave.  Faza testiranja se zaključi, ko se odpravijo vse težave in napake.

6

Zagon / uvedba aplikacije

Zagon pomeni začetek tržne faze aplikacije. Če želite aplikacijo zagnati, jo morate objaviti v trgovini z aplikacijami, kot je Google Play / Apple App Store.  Lahko jo objavite kot beta različico za zgodnje povratne informacije uporabnikov.

7

Proces vzdrževanja in podpore aplikacij

Učinkovito vzdržujemo vaše aplikacije. Ko uporabniki začnejo prenašati in uporabljati aplikacijo, se lahko pojavijo težave, povezane z delovanjem aplikacije. Uporabniki velikokrat samo podajo nasvete za izboljšave mobilne aplikacije.  Če želite, da bi vaši uporabniki sodelovali, lahko postopoma dodate nove funkcije.  

Pogosta vprašanja o izdelavi mobilne aplikacije

Ne najdemo razloga, zakaj je ne bi potrebovali mobilne aplikacije. Z njo lahko izboljšate učinkovitost vašega podjetja. Če je vaše podjetje usmerjeno v razvoj in se odziva na novosti, je skrajni čas, da izdelate mobilno aplikacijo. Prav tako je dobro izhodišče za stik z svojimi strankami. 

Z mobilno aplikacijo si zagotovite rast prodaje in povečate prihodke. Gradite lahko na skupnosti in rasti zvestobe kupcev. So odličen tržni in komunikacijski kanal ter vir dragocene analitike. Z izdelavo mobilne aplikacije lahko optimizirate poslovne procese, izkoristite konkurenčno prednost in svoj položaj za povečanje prepoznavnosti vašega podjetja.

Pošljite nam vaše zamisli in potrebe vašega podjetja. Strategično bomo določili, kakšna je vaša ciljna skupina uporabnikov in čemu želite, da mobilna aplikacija služi.

Seveda! Pomagamo vam pri celotnem procesu od ideje do razvoja mobilne aplikacije in promovije izdelane mobilne aplikacije.

Odvisno je od tega, kaj želite z mobilno aplikacijo doseči. Kontaktirajte nas in skupaj bomo našli rešitev.

Nudimo vam podporo od ideje do izdelave mobilne aplikacije. Pomagamo pri promociji izdelane mobilne aplikacije in pridobivanja prvih uporabnikov. Zagotavljamo vse potrebne posodobitve in nadgradnje ter skrbimo, da izdelana mobilna aplikacija na vseh napravah deluje brezhibno.

Izdelamo vam prav vsako mobilno aplikacijo, ne glede na zahtevnost.

Izdelana mobilna aplikacija bo vidna v Google Play Store za Android uporabnike ali v Apple App Store za IOS uporabnike. 

Odvisno od ciljne skupine. Android je bolj primeren, če želite služiti od oglasov v igrah, saj ima več uporabnikov. Če pa želite prodajati igro pa je za začetek Apple boljša izbira, ker uporabniki Apple naprav v povprečju plačajo več.

Čas izdelave je odvisen od zahtevnosti projekta. Pred začetkom bomo naredili načrt in določili optimalni rok končnega izdelka. 

 

Instalacija mobilne aplikacije je hitra in preprosta. Odprite Google Play Store ali Apple App Store na vašem telefonu,  poiščite aplikacijo in jo prenesite. Ko bo prenos končan, bo vaša naprava aplikacijo samodejno instalirala.

S pomočjo oglaševanja izdelane mobilne aplikacije preko Google Ads. Lahko vam pomagamo pri promociji. 

Učinkovito in priročno delovanje mobilnih aplikacij je zelo močna prednost, ki jo imajo mobilne aplikacije. V zadnjih letih je tehnologija izdelave računalniških čipov dosegla kritično mejo, pri kateri je mogoče za dosegljivo ceno izdelati mobilne naprave na dovolj visokem nivoju, da je mogoče na teh napravah uporabljati vso programsko opremo, ki jo potrebuje tipični “potrošnik informacij”. To pomeni, da so te naprave dovolj zmogljive za nemoteno branje vsebine, brskanje, raziskovanje, gledanje videoposnetkov, poslušanje razne vsebine ter igranje iger in velikokrat v istem trenutku. Zaradi zaslonov na dotik, ki sliko prikažejo v izjemni resuluciji, je užitek ob vsebini na mobilnih napravah velikokrat večji kot pri namiznih napravah. Za vsem tem stojijo izjemne baterije in zelo hitra stalna povezava s spletom.

Mobilne naprave hitro nadomeščajo namizne računalnike v vseh področjih, razen poslovne rabe ali ustvarjanja vsebine (resnih stvari). Zato mnogo ljudi le občasno uporabi svoj namizni računalnik.

Prihodnost mobilnih aplikacij je zato svetla. Izdelava mobilnih aplikacij strmi k izboljšanju uporabniške izkušnje. Mobilne aplikacije vsako leto delujejo hitreje, imajo več funkcionalnosti in izgledajo lepše. V prihodnjih letih bo vse več stvari, ki jih najdemo na spletu našlo svojo obliko v mobilnih aplikacijah. Spletne trgovine bodo izdelane v obliki mobilnih aplikacij in bodo tako veliko bolj priročne za uporabo.

Kar se tiče prihodnosti mobilnih aplikacij v poslovnem okolju, bodo izdelane mobilne aplikacije omogočile izboljšanje produktivnosti, saj je z njimi mogoče izboljšati poslovne procese v mnogih panogah. To se bo zgodilo, ker je cena mobilnih naprav zelo nizka v primerjavi z namenskimi napravami. Obenem so te mobilne celoten paket (zaslon, baterija, internet, kamera, mikrofon, zvočniki in drugi senzorji), ki omogoča hitro prilagoditev za namene poslovnega procesa. Namenska izdelava mobilne aplikacije bo v podjetjih vse bolj pogosta, saj se lahko tako z relativno majhnim vložkom, zelo poveča produktivnost zaposlenih.

Kar se tiče zasebnosti je prihodnost mobilnih aplikacij zelo burna. V zadnjih letih se je izdelava mobilnih aplikacij precej zapletla, ker uporabniki želijo biti podrobno obveščeni o tem, katere podatke mobilna aplikacija uporabja. Zaenkrat izdelovalci spletnih strani in podjetja glavno besedo zaradi nepoučenosti javnosti in same zapletenosti tehnologij prednost ter še vedno zahtevajo mnoge podatke, ki jih nato uporabijo za korist uporabnikov na zapletene načine. Gre za “prodajanje” podatkov oglaševalcem, ki tako lažje najdejo kupce. V pravilni izvedbi je to lahko uporabnikom celo všeč, ampak je velika možnost, da bodo uporabniki ob prevelikem posegu v zasebnost in varnostnih vprašanjih zahtevali večjo zasebnost pri delovanju mobilnih aplikacij.

Izdelava mobilne aplikacije je zelo zahteven postopek, ki zahteva ogromno dela, pozornosti in znanja. Zraven tega ima vsaka mobilna aplikacija drugačne zahteve in količino posameznih elementov.

Pri ceni izdelave spletne strani se opiramo na nekatere osnovne funkcionalnosti, kot so: Možnost prijave v aplikacijo, število zaslonov, shranjevanju podatkov ipd.

Izdelava preproste mobilne aplikacije hitra in s tem cenovno ugodna, a se lahko cena ob potrebi po razvoja po posebnih funkcionalnosti v mobilni aplikaciji hitro dvigne.

Čas potreben za izdelavo mobilne aplikacije je odvisen od zahtevnosti posamezne mobilne aplikacije. Vsak dodaten zaslon in vsaka dodatna funkcionalnost pomeni daljšo izdelavo mobilne aplikacije. Splošne ocene časa izdelave mobilne aplikacije ni mogoče podati. Je pa preprosto mobilno aplikacijo mogoče izdelati v manj kot mesecu dni, zahtene mobilne aplikacije pa se izdelujejo več mesecev.

Ker pot do odlične in uspešne mobilne aplikacije ni kratka, se morate na izdelavo mobilne aplikacije dobro pripraviti. Že, preden se lotimo izdelave mobilne aplikacije, moramo ugotoviti, kako bo uporabnikom ta aplikaciji pomagala in ali na trgu obstaja potreba po tej aplikaciji. Zraven tega ne smemo pozabiti na konkurenčne aplikacije, ki niso nič slabega, saj se lahko od njih veliko naučimo in si pri izdelavi mobilne aplikacije prihranimo veliko težav.

Ko ugotovimo, kakšno aplikacijo želimo izdelati in kako bo ta aplikacije boljša od konkurenčnih aplikacij, je najbolje, da si zapišemo te prednosti, saj bomo iz njih ugotovili, kaj je nujno potrebno za prvo različico aplikacije.

Nato se lahko lotimo naštevanja funkcionalnosti aplikacije, ki jih želimo izdelati. Ker imamo v misli, da za prvo različico ne potrebujemo vseh funkcionalnosti, je dobro, če funkcionalnosti mobilne aplikacije razporedimo po pomembnosti.

Iz naštetih funkcionalnosti mobilne aplikacije bomo skupaj z vami izdelali videz in delovanje (navigacijo) mobilne aplikacije.

Ker je glavna naloga mobilne aplikacije, urejanje podatkov, bomo za mobilno aplikacijo izdelali tudi strukturo podatkov in določili načine hranjenja ter prenašanja teh podatkov.

Ko imamo pripravljeno našteto, se lotimo z naslednjim korakom izdelave mobilne aplikacije, ki je oblikovanje mobilne aplikacije.

Brezplačnih 30 minut

Naročilo na brezplačno svetovanje in priprava ponudbe!