Objave v Google My Business: Kaj so in kakšne so prednosti?

Objava v GMB je morda najlažji način za prikaz na prvi strani lokalnih zadetkov in dodatna prednost pri iskanju.

Google na vašem GMB profilu ponuja celo posebne funkcije, ki podjetjem zagotavljajo brezplačno oglaševanje. Ena od glavnih lastnosti, ki jo lahko izkoristite, je objavljanje v storitvi Google My Business.

V nadaljevanju boste izvedeli:

  • Kaj so objave v storitvi Google My Business?
  • Kakšne so vrste objav v storitvi Google My Business
  • Kako ustvariti objavo v Googlu My Business
  • Kje bodo vaše stranke videle vaše objave v storitvi Google My Business?

Kaj so objave v storitvi Google My Business?

Z objavami v storitvi Google My Business (GMB) lahko podjetja objavijo posodobitve o svoji blagovni znamki, ponudbah, dogodkih ter izdelkih in storitvah kot objave na profilih GMB.

Te objave so prikazane občinstvu v aplikaciji Google Zemljevidi.

Pojavijo se lahko tudi v namiznem iskanju v razdelku z informacijami vašega podjetja na stranski vrstici (imenovani plošča znanja ali kartica znanja).

Objave v GMB so podobne Facebook objavam, občinstvo pa lahko vaše objave deli s svojimi računi v družbenih medijih ali prek e-pošte. Vendar ne morejo ustvariti posameznih profilov, deliti ali komentirati objav na platformi GMB.

Prednosti objav v Google My Business

Najpomembnejša prednost, ki jo ponujajo GMB objave, je možnost oglaševanja vaše blagovne znamke, izdelkov, prodaj, akcij, dogodkov in ponudb – brezplačno.

Dobili boste večjo prepoznavnost iskalnih izrazov, ki so najpomembnejši za vaše podjetje in promovirali blagovno znamko širši publiki – ne da bi za to potrebovali veliko denarja.

Druge prednosti objav na GMB vključujejo:

Doseganje več ljudi: Ko objavite na GMB, vam poveča prepoznavnost v iskalniku, kar pomeni, da bo več ljudi našlo vaše podjetje v spletu. Z objavami v storitvi Google My Business je lažje priti do širše publike.

Rast prepoznavnosti blagovne znamke: Ker lahko neposredno komunicirate z lokalnimi strankami, lahko preprosto ustvarite ozaveščenost in pripadnost vaši znamki. Svojemu občinstvu boste lahko zagotovili boljše informacije, ki jim bodo pomagale pri njihovem nakupovalnem postopku, ter jih sproti posodabljali, kot so npr. spremembe v delovnem času.

Sodelovanje z občinstvom: GMB objave vam omogočajo, da sodelujete s strankami neposredno v iskalniku. Z objavami v storitvi Google My Business lahko izboljšate izkušnje svoje publike z videoposnetki in fotografijami in zagotovite informacije, kadar jih želijo.

Izboljšanje lokalne optimizacije iskalnikov (SEO): Objave v storitvi Google My Business okrepijo vaš lokalni SEO tako, da strankam omogočijo preprost dostop do poslovnih informacij, ponudb, izdelkov in posodobitev. Ker je GMB vezan na iskalnik in Google Zemljevide, se boste bolje uvrstili med ključne besede.

Brezplačnih 30 minut

Naročilo na brezplačno svetovanje in priprava ponudbe!