Preprosta spletna trgovina na Facebooku (Navodila)

Če ste posameznik ali podjetje, ki prodaja le nekaj izdelkov, in vas zanima prodaja preko spleta, je Facebook trgovina odlična izbira. Storitev Facebook trgovine je preprosta in brezplačna za uporabo.

Kako ustvarim Facebook spletno trgovino?

Spletna trgovina na Facebooku deluje kot zavihek v Facebook strani za podjetje, zato najprej potrebujete Facebook stran. Facebook stran za svoje podjetje ustvarite s klikom na “ustvari” v glavi Facebooka.

Da ustvarite stran izberete “Stran” in po korakih izpolnite potrebne podatke.

Ko imate izdelano Facebook stran, boste morali aktivirati še zavihek za trgovino. To naredite s klikom na “Uredi informacije o strani” desno zgoraj. Nato na levi strani izberite zavihek “Predloge in zavihki” in na dnu strani kliknite na gumb “Add a tab”. Prikazala se vam bo možnost izbire dodatnih zavihkov – kliknite na “Add Tab” zraven trgovine.

Ko se vrnete nazaj na vašo stran, boste na levi strani vaše strani našli zavihek “trgovina”. Ob prvem odprtju boste morali potrditi strinjanje s pogoji in izbrati način prejemanja naročil. Če nimate lastne spletne trgovine, boste morali izbrati možnost sporočil. Tako boste podrobnosti vsakega nakupa dorekli preko Facebook klepetalnika.

Da dodate svoj prvi izdelek, kliknite na “Add Product” in odprlo se bo okno za vnos podrobnosti o izdelku.

Uporaba Facebook spletne trgovine

Število izdelkov na Facebook strani ni omejeno, priporočljivo pa je, da ob vnosu večjega števila izdelkov ustvarite še kategorije in izdelke primerno porazdelite. Priporočamo uporabo kakovostnih fotografij in videoposnetkov. Opisi naj bodo jasno napisani, saj boste tako prihranili čas pri odgovarjanju na vprašanja posameznikov. Dodajte še opis v trgovini in vnesite ostale podatke na Facebook strani, da bodo ljudje boljše vedeli, kdo ste in kaj ponujate.

Kako privabim stranke na Facebook spletno trgovino?

Da bodo ljudje videli izdelke, jih lahko delite na vašem Facebook profilu in k deljenju povabite tudi prijatelje. To naredite s klikom na “Deli z drugimi” na izdelku, da delite izdelek ali s klikom na “Share collection”, da delite celo skupino izdelkov.

Če pa želite, da vaš izdelek vidi širša množica ljudi, pa imate možnost oglaševanja s klikom na “Create Ads”. Oglašujete lahko na Facebooku in Instagramu, na način, da izberete območje/lokacije oglaševanja in demografske podatke. Minimalni znesek oglaševanja je 1 € na dan. Oglaševanje lahko časovno omejite in ga kadarkoli prekličete. Zaračunan vam bo do centa natančen znesek (brez prikritih stroškov), ki ga boste poravnali preko svoje bančne kartice (Visa, Mastercard …)

Brezplačnih 30 minut

Naročilo na brezplačno svetovanje in priprava ponudbe!