Vrste objav v storitvi Google My Business

Objave v storitvi Google My Business običajno vključujejo fotografijo ali video, naslov in opis ter poziv k dejanju (CTA).

Obstajajo štiri različne vrste objav, ki jih lahko ustvarite prek Google My Business:

  • Kaj je novega
  • Dogodki
  • Ponudbe
  • Izdelki

Kaj je novega

“Kaj je novega” podjetjem omogoča objavljanje zadnjih novic, kot so sprememba delovnega časa, sprememba naslova, nove promocije izdelkov ali splošne informacije. Te vrste objav na GMB so najboljše pri ustvarjanju prepoznavnosti blagovne znamke.

Če imate težave pri razmišljanju, kaj objaviti, lahko Google My Business predlaga teme, ki jih objavite na podlagi najboljših pregledov vašega podjetja.

Pri iskanju na namizju se te objave prikazujejo običajno nad razdelkom »Ljudje tudi iščejo«. Pri iskanju na mobilnih napravah pa se vam bo prikazalo kot novica v razdelku “Posodobitve”. 

Dogodki

Objave v storitvi Google My Business vam omogočajo tudi oglaševanje dogodkov v vašem profilu, da bi se približali publiki.

Objave GMB dogodkov zahtevajo, da določite naslov ter datume in čas začetka in konca dogodka. 

Po želji lahko vključite lokacijo, fotografijo ali video, opis in CTA. Google navaja tudi, da če vaš dogodek ustreza določenim kriterijem, se lahko prikaže na kartici »Pregled« v vašem GMB profilu.

Ponudbe

Objave o ponudbi na GMB so videti podobne objavam “Kaj je novega” in so odlično sredstvo za brezplačno oglaševanje vaših ponudb in promocij.

Objave zahtevajo tudi začetno in končno uro.  Prav tako imate možnost, da v svojo objavo vključite povezave, kode kuponov in pogoje.

Ena od prednosti objav ponudb je, da GMB samodejno doda gumb CTA “Prikaži ponudbo”. Ko ljudje kliknejo CTA, jih preusmeri na drugo stran, ki vsebuje več informacij in možnosti o ponudbi.

Izdelki

Objave izdelkov se prikazujejo kot katalog vrtiljakov, ne tako kot objava v obliki »Ponudbe« in »Kaj je novega«.

Za mobilno iskanje se izdelki, ki jih objavite, prikažejo na kartici »Izdelki« na vašem GMB profilu. Ob objavah izdelkov lahko dodate opis izdelka in ceno.

Brezplačnih 30 minut

Naročilo na brezplačno svetovanje in priprava ponudbe!