ustvarite si svoje mestu na spletu

Kako bodo obiskovalci našli vašo spletno stran?

To vprašanje je ključno, ko poskušamo zgraditi uspešno spletno stran. Odgovorov na to vprašanje je ogromno in vedno si je mogoče domisliti česa novega. Tukaj se bomo dotaknili nekaj osnovnih načinov za pridobivanje obiskovalcev.

1. Vsebina

Ko dandanes nekaj potrebujemo, to velikokrat poiščemo na spletu. Za iskanje uporabimo spletne iskalnike, med katerimi je pri nas Google praktično brez konkurence, saj po podatkih spletne strani StatCounter v Sloveniji predstavlja 98 % delež vseh iskanj. Spletni iskalniki delujejo tako, da za vsako iskanje ponudijo najprimernejše rezultate. Primernost teh določijo po zapletenih računalniških algoritmih, v katere so vključeni tudi podatki o uporabniku, to pomeni, da lahko različnim uporabnikom za isto iskanje prikažejo različne rezultate. Zaposleni pri Googlu se neprestano trudijo izboljšati rezultate in nam prikazati tiste, ki nam najbolj koristijo.

Lastnikom spletnih strani je v interesu, da se njihove spletne strani v iskalnikih uvrščajo na najvišja mesta. Stalni razvoj iskalnikov in spremembe algoritmov razvrščanja onemogočajo neko “čarobno” strategijo za uvrstitev na vrh iskalnih rezultatov. Zato je najbolje upoštevati uradna navodila iz spletnih strani Googla, ki v osnovi pravijo: Spletna stran naj ima uporabno vsebino, prijetno uporabniško izkušnjo (tudi za mobilne naprave) in naj bo varna za uporabo. Seveda to pomeni, da je veliko podrobnosti, ki jih lahko naredimo, da se spletna stran boljše uvršča med rezultati. Veda o optimizaciji spletne strani za iskalnike se s tujko imenuje “Search Engine Optimization (SEO)”.

2. Družabna omrežja

Na družabnih omrežjih, kot sta Facebook in Instagram, ljudje sledijo najnovejšim dogodkom in trendom, objavljajo lastno vsebino ali se le odzivajo na tujo vsebino. Skratka se vse vrti okoli osnovnega interesa ljudi, da se povežejo z znanci ter ljudmi s podobnimi interesi in navsezadnje tudi podjetji, ki jih zanimajo.

Zakaj bi nekoga zanimalo vaše podjetje?

Ne glede na to, ali prodajate izdelke ali storitve, se morate zavedati, da ta izdelek/storitev za kupca predstavlja le del vrednosti. Ostalo vrednost za kupca predstavljajo stvari, kot so: predstavitev izdelka/storitve (zakaj potrebujejo izdelek/storitev in kako jih bo ta olajšal življenje), svetovanje o izdelku/storitvi, dobra komunikacija ipd.

Na socialnih medijih boste dodano vrednost za ljudi ustvarili tako, da jih boste izobraževali, obveščali in/ali zabavali. Če bo vaša vsebina zanimiva in uporabna, lahko vaše podjetje postane avtoriteta, kar se tiče določenega izdelka ali storitve. Zato se bodo ljudje vračali k branju vaše vsebine in se naročili (prejemali obvestila o vaših novih objavah) na vašo vsebino.

Pomagajte svojim kupcem, da se dobro odločijo in opravijo pameten nakup - "Kot kupci vedno cenimo dobro pomoč in iskrenost trgovca."

Vaša spletna stran je odličen prostor, kjer lahko pomagate kupcem, da se pravilno odločijo. To naredite tako, da na svoji spletni strani zapišete pogosta vprašanja in odgovore, če se želite bolj poglobiti, pa lahko na pogosta vprašanja bolj na široko odgovarjate v prispevkih.

Kakorkoli pogledamo, je na teh omrežjih ključna dejavnost in redno objavljanje vsebine, saj lahko le tako pridobimo pozornost množice in med to množico najdemo ljudi, ki jih zanima naša vsebina.

3. Oglaševanje

Plačano spletno oglaševanje

Oglaševanje na spletu poteka v več oblikah. Najpogostejše je plačevanje podjetjem, kot sta Google in Facebook, da vašo vsebino izpostavita bralcem. Tako boste dosegli več bralcev in s tem posledično več kupcev. Največja prednosti spletnega oglaševanja so: Dostopnost (primerno tudi za manjša podjetja saj lahko oglaševati začnete v nekaj minutah in porabite le izbirno količino denarja), prilagodljivost (sami izberete kateri ciljni skupini in na katerem geografskem področju boste prikazovali oglase), sledljivost (kupce, ki se odzovejo na vaš oglas, lahko sledite do nakupa ali pošiljanja ponudbe). Te tri lastnosti pomenijo, da lahko stalno prilagajamo oglaševalske akcije, da povečamo učinkovitost in oglašujemo le ljudem, ki jih naši izdelki oziroma storitve res zanimajo.

Vaši znanci in influencerji

Ljudje, ki jih poznate, vam lahko na družabnih omrežjih pomagajo razširiti dober glas o vaših izdelkih oziroma storitvah. Druga zanimiva možnost so pa influencerji. To so uporabniki družabnih omrežij, ki znajo pritegniti ogromno število ljudi, da jim sledijo. To večinoma počnejo tako, da zabavajo sledilce/gledalce na različne načine. Ker s sledilci/gledalci ustvarijo bližnji stik in jih v svoje življenje spustijo na zelo osebni način, njihovo mnenje sledilcem veliko pomeni. Ko influencer svojim sledilcem pokaže zadovoljstvo ob uporabi določenega izdelka ali storitve, se sledilci seveda zanimajo za ta izdelek oziroma storitev.

Vizija in višji cilj

Informacijska doba, v kateri živimo, temelji na dobri vsebini. Najbolj uspešnim podjetjem je na tem področju uspelo ustvariti vizijo, ki temelji na višjem cilju in uporabiti vsebino, da se ljudje povežejo s tem višjim ciljem. Ko se ljudje na tak način povežejo s podjetjem, izdelke kupijo z veseljem in jih s ponosom pokažejo drugim. Ta podjetja so ustvarila znamko, ki je širše poznana, pa so za oglaševanje porabila zelo malo denarja. Seveda je doseči nekaj takega zelo ambiciozen cilj.

Vaše podjetje je lahko na spletu že za
39,90€
19,95€ / mesec

Pridobite ponudbo zdaj!

Na željo vam izdelamo analizo ter pripravimo ponudbo in načrt za izdelavo spletne strani.

Brezplačnih 30 minut

Naročilo na brezplačno svetovanje in priprava ponudbe!