11 razlogov za uporabo WordPressa

11 razlogov za uporabo WordPressa

Imate težavo pri odločitvi CMS-a za svojo naslednjo spletno stran? Razmišljate o WordPressu, ampak niste prepričani?
Sledi 11 razlogov za uporabo WordPressa na vaši spletni strani. Morda vam ti razlogi pomagajo pri odločitvi:

1. Tržni delež WordPress-a

Ste slišali govorice, da je WordPress dober le za bloge?
Čeprav je to bilo res pred desetletjem, je takšen pogled na WordPress napačen.

WordPress je najbolj priljubljena platforma za spletne strani na svetu in prevladuje tudi na spletnih straneh, ki ne vsebujejo oziroma uporabljajo bloga.

Zakaj je to pomembno?
Količina uporabnikov WordPressa pomeni mnogo prednosti, kot je podpora v obliki različnih vtičnikov in redne posodobitve ter izboljšave.

2. WordPress je priljubljen med agencijami za digitalni marketing in izdelavo spletnih strani

Še ena prednost WordPressa, ki je posledica splošne priljubljenosti, je priljubljenost pri profesionalnih izdelovalcih spletnih strani, saj ga veliko izdelovalcev spletnih strani uporablja vsak dan.

In čeprav je splošno mnenje med izdelovalci spletnih strani, da WordPress še zdaleč ni popoln, sama razširjenost WordPressa pomeni, da se je vsak aktiven izdelovalec spletnih strani že vsaj srečal z WordPressom.

To seveda ne pomeni, da bo lahko vsak izdelovalec spletnih strani prevzel obstoječo WordPress spletno stran, ampak je dobro vedeti, da je vedno mogoče najti kakovostno podporo.

3. Več kot 54.000 vtičnikov

Ne, to ni tiskarska napaka! Velika prednost WordPressa je, da ima ogromno količino vtičnikov, ki na različne načine poenostavijo in izboljšajo delovanje spletne strani.

Kljub temu je vtičnike pomembno previdno izbrati in je včasih za kakovosten vtičnik vredno tudi plačati, saj za nekaj evrov pridobimo funkcionalnost, katere samostojni razvoj bi hitro stal več tisočakov.

4. WordPress vizualne predloge

Zraven vtičnikov je za WordPress na voljo tudi na tisoče vizualnih predlog. Za ekonomično izdelavo spletne strani so takšne predloge odlična izbira, saj lahko z minimalnim žrtvovanjem (popolnoma unikatna podoba), prihranimo ogromno denarja.

Za mlada in majhna podjetja so takšne predloge ključne, saj je tako mogoča izdelava spletne strani, ki je vizualno privlačna in se lahko kosa s spletnimi stranmi, ki stanejo več kot deset tisočakov.

Ker mlada in majhna podjetja običajno nimajo izdelanih oblikovalnih smernic, ki so skladne skozi celoten marketing, ni potrebe po izdelavi spletne strani v točno določenem stilu. V vsakem primeru pa je dobro, da je za WordPress na voljo ogromna izbira predlog, med katerimi se vedno najde kakšna, ki vam bo všeč.

5. WordPress omogoča izdelavo lastne predloge

V primerih, ko si podjetje zaželi točno določeno podobo, ki jo je treba izdelati, je to v WordPressu omogočeno. Odprti standardi izdelave vtičnikov in vizualnih predlog pomenijo, da pri izdelavi ni omejitev. Zraven tega je izdelava predlog s pomočjo različnih orodij precej hitra, saj nam vseeno ni treba začeti iz čiste ničle.

Tako lahko izkoristimo vse prednosti WordPressa in vseeno dobimo spletno stran, ki je popolnoma unikatna.

6. WordPress je lahko zelo varen

Čeprav široka uporaba katerega koli sistema pomeni dodatno izpostavljenost pred vdori in zlorabami, je dobro vzdrževana WordPress spletna stran zelo varna.

Za varnost so ključne redne posodobitve, dobra gesla in stabilno gostovanje. Zraven tega so na voljo tudi vtičniki, ki izboljšajo varnost spletne strani.

V vsakem primeru pa je priporočljivo redno arhiviranje spletne strani, ki poskrbi, da smo lahko vedno brez skrbi.

7. V WordPressu je ustvarjanje vsebine preprosto in zabavno

Čeprav se je WordPress skozi leta razvil v veliko več kot le preprosto platformo za bloganje, WordPress ni pozabil na svojo ključno nalogo.

Zraven zelo preproste uporabe in podpore vseh osnovnih orodij za pisanje ima WordPress vdelane tudi te prijetne pripomočke, ki pomagajo pri pisanju:

  • Štetje besed, da vemo, ko smo napisali dovolj
  • Samostojno shranjevanje, da ob nesreči ne izgubimo že napisanega besedila
  • Shranjevanje zaporednih različic besedila, ki nam omogoči, da obnovimo prejšnje shranjene različice besedila
  • Način pisanja brez motenj, ko se nam pojavi le minimalen uporabniški vmesnik, ki ne moti naše koncentracije
  • Preprosto vnašanje medijske vsebine

Zraven naštetih in ostalih vdelanih pripomočkov za pisanje je na voljo tudi mnogo vtičnikov, ki še izboljšajo izkušnjo pisanja besedil v WordPressu. Vtičnik z imenom Yoast nam na primer pomaga pisati SEO optimizirana besedila in nam svetuje, kako izboljšati besedilo.

8. WordPress je zelo prijazen do spletnih iskalnikov

Zraven preproste priprave vsebine je prednost WordPressa, da ima že v osnovi dobro urejen tehnični SEO. To je zelo pomembno, saj bo tako več ljudi našlo vašo odlično vsebino.

9. WordPress je brezplačen in odprtokoden

Seveda je vedno pomembna tudi cena. Nekateri CMS sistemi, ki so konkurenčni WordPressu, lahko stanejo več tisočakov, medtem ko je WordPress popolnoma brezplačen.

WordPress je zelo ekonomična rešitev, ki omogoča, da podjetja denar porabijo za druge namene, kot je spletno oglaševanje in pripravo kakovostne vsebine za spletno stran.

Dejstvo, da WordPress uporabljajo tudi mnoga globalna podjetja in velike medijske hiše, katerih spletne strani prejmejo na milijone obiskov, nam pove, da nam ni treba skrbeti za kakovost in hitrost WordPressa.

10. WordPress lahko raste

Še vedno berete? 🙂 Super, še malo pa smo na koncu.

WordPress lahko preprosto raste, saj omogoča dodajanje lastnih vrst objav. V praksi to pomeni, da lahko razvijalci izdelajo novo vrsto objave, ki deluje kot nova zbirka podatkov.

Kakšne dodatne vrste objav lahko izdelamo?

  • Profilne strani za posamezne zaposlene
  • Reference
  • Oglasi za zaposlitev
  • Izdelki (Vtičnik WooCommerce uporabi to funkcionalnost, da WordPress nadgradi v pravo spletno trgovino)

Izdelava takšnih dodatnih vrst objav je precej preprosta. Možnosti pa niso omejene, saj lahko izdelamo tudi spletno stran kot sta avto.net in bolha.com, kjer je vrsta objave oglas, ki ga lahko objavijo vsi, ki se registrirajo.

11. WordPress se še vedno razvija

Zadnja pomembna prednost WordPressa je dejstvo, da je WordPress živa tehnologija, ki prejema redne posodobitve in se razvija.

To pomeni, da nam ni treba skrbeti, da bo v naslednjih desetih letih postal zastarel, kar pomeni, da lahko na WordPressu zgradimo uspešno zgodbo.

V primeru, da pa se bo pojavila nova vodilna CMS platforma, nam zagotovo ne bo treba skrbeti za prehod iz WordPressa, saj nam odprtokodno mišljenje zagotavlja, da bo na voljo vtičnik, ki bo prenos na novo platformo uredil z le enim klikom.

Brezplačnih 30 minut

Naročilo na brezplačno svetovanje in priprava ponudbe!