6 nasvetov za odličen proces izdelave aplikacij 1. del

Smo v času, ko že uveljavljena podjetja in tudi novi podjetniki izkoristijo priložnost, da preizkusijo svoje poslovne ideje v obliki uspešne aplikacije. Aplikacije lahko uporabimo kot jedro svoje ideje ali pa da pritegnejo stranke in so del poslovnega procesa.

Težava je lahko v tem, da ste najbrž prepričani v poslovno idejo, vendar morda ne boste mogli najti strategije, kako jo izdelati, preizkusiti in pritegniti zgodnje uporabnike. Če niste dobro seznanjeni s tehnologijo, verjetno želite sodelovati z izdelovalci mobilnih aplikacij, ki bi skrbeli za tehnični del. Težko je vedeti, kje začeti in se prepričati, ali je končni izdelek točno taka aplikacija, kot ste imeli v mislih.

Odličen izdelek izhaja iz dobrega sodelovanja, razumevanja, empatije, pristopa, usmerjenega v rezultate, in strasti do izdelave najboljšega!

Tukaj je nekaj ključnih korakov, da idejo o aplikaciji prestavite na višjo stopnjo:

1. Opravite raziskave in imejte dobro znanje o panogi, v katero boste vstopili

Ko imate dobro idejo o aplikaciji, ne pokličite takoj drugih in ne razpravljajte o njej. Vzemite si nekaj časa za raziskovanje, ali je kdo že v tem področju in ali bodo ljudje želeli uporabljati vaš izdelek. Dobre raziskave uporabnikov vam lahko pomagajo narediti jasno idejo, da ne zapravljate časa za razvoj.

Potem povejte tudi ljudem, ki jim lahko zaupate, in od njih boste dobili zelo pristne povratne informacije – večina ljudi vam bo povedala, če že uporabljajo kaj podobnega. Lahko vprašate, ali bodo uporabili vašo rešitev ali ne za določeno potrebo in zakaj.

Raziščite panogo, če je še niste dobro poznali. Zelo pomembno je poznavanje ciljnega uporabnika in težave, ki jih imajo v tej panogi. Če poznate težave, s katerimi se soočajo, lahko prilagodite uporabniško izkušnjo po meri za te uporabnike.

2. Ugotovite, kako drugačna je vaša ideja in poslovni načrt

Raziščite konkurenco. Ne da bi jih premagali, ampak poskrbeli, da ne boste izdelovali česa nekoristnega in že obstoječega. Če obstajajo podobne aplikacije, si zapišite, kako se bo vaš izdelek razlikoval. Lahko se osredotočite na tiste funkcije, ki vam pomagajo, da aplikacijo enostavno prodate potencialnim uporabnikom.

Od samega začetka imejte načrt financiranja svojega izdelka. Pomislite tudi na poslovni načrt in monetizacijo. Pomembno je razmišljati, kako boste z aplikacijo zaslužili denar, razen če je to vaš hobi projekt. Te dni obstajajo različni načini zaslužka za aplikacije, kot so provizije, oglaševanje, zaračunavanje za uporabo itd.

Brezplačnih 30 minut

Naročilo na brezplačno svetovanje in priprava ponudbe!