Facebook oglaševalska akcija 2. del

V tem delu je čas za podrobno ciljanje. Ne pozabite: učinkovito ciljanje je ključnega pomena za povečanje donosnosti naložbe – ne manjka načinov za ciljanje na občinstvo s pomočjo Facebook Ads Managerja. Tu imate dve polji, s katerimi lahko občinstvo čim bolj natančno določite:

Podrobno ciljanje: to polje uporabite za posebno vključitev ali izključitev ljudi na podlagi demografije, interesov in vedenja. Tu ste lahko res specifični.

Povezave: lahko ciljate ali izključite ljudi, ki imajo obstoječo povezavo z vašo Facebook stranjo, vašo aplikacijo ali dogodkom, ki ste ga upravljali. Če želite na primer doseči novo občinstvo, izberete »Izključi ljudi, ki jim je všeč vaša stran«. Če želite ponudbo ali nov izdelek promovirati med obstoječimi oboževalci, izberite »Ljudje, ki jim je všeč vaša stran«, da pridete do ljudi, ki že poznajo vašo blagovno znamko. Izberete lahko tudi ciljanje prijateljev ljudi, ki so prej sodelovali z vašo blagovno znamko.

5. Izberite umestitve oglasov na Facebooku

Pomaknite se navzdol in izberite, kje se bodo prikazovali vaši oglasi. Če ste novi pri oglaševanju na Facebooku, je najpreprostejša izbira uporaba samodejnih umestitev. Ko izberete to možnost, bo Facebook samodejno postavil vaše oglase v Facebook, Instagram in Messenger, kjer bodo verjetno dosegli najboljše rezultate.

Ko boste imeli več izkušenj, boste morda želeli svoje oglase zagnati na določenih lokacijah. Na voljo imate naslednje možnosti:

Vrsta naprave: mobilna, namizna ali oboje.

Platforma: Facebook, Instagram,Messenger

Umestitve: objave, zgodbe, prenosi v živo (za videoposnetke), sporočila, v člankih  ter aplikacijah in spletnih mestih (zunaj Facebooka).

Specifične mobilne naprave in operacijski sistemi: iOS, Android ali vse druge naprave.

6. Določite proračun in razpored oglasa

Odločite se, koliko denarja želite porabiti za svojo oglaševalsko akcijo na Facebooku. Izberete lahko dnevni ali življenjski proračun, nato pa nastavite začetni in končni datum, če želite v prihodnosti načrtovati oglas, ali pa ga želite takoj zagnati.

Dodate lahko tudi izbirne kontrole stroškov in ponudb, ki bodo omejile zneske na dejanje in ne za celotno oglaševalsko akcijo.

Možnosti za nastavitev proračuna oglasa

Lahko se podrobno seznanite s tem, kako želite porabiti svoj denar z uporabo naprednih proračunskih možnosti.

Upoštevajte, da je prikazovanje plačljivih oglasov na Facebooku po razporedu morda najučinkovitejši način porabe proračuna, saj se lahko odločite za prikazovanje oglasa samo takrat, ko je vaša ciljna publika najverjetneje na Facebooku. Razpored lahko nastavite le, če ste ustvarili življenjski proračun za celoten oglas.

Ko ste se odločili in ste zadovoljni z indikatorjem velikosti obsega občinstva, kliknite Nadaljuj.

7. Ustvarite oglas

Najprej izberite obliko oglasa, nato vnesite besedilno in predstavnostno komponento oglasa, torej tekst in fotografije/videoposnetke. Oblike, ki so na voljo, se razlikujejo glede na cilj oglaševalske akcije, ki ste ga izbrali na začetku tega postopka.

Z orodjem za predogled na dnu strani se prepričajte, da je vaš oglas videti dobro za vse potencialne umestitve (mobilni telefon, vir novic na namizju itd). Ko ste zadovoljni z vašimi odločitvami, kliknite gumb za potrditev, da oddate svoje naročilo, nato pa počakajte, da od Facebooka dobite e-poštno sporočilo, ki vas obvesti, da je vaš oglas odobren.

Brezplačnih 30 minut

Naročilo na brezplačno svetovanje in priprava ponudbe!