Facebook oglaševalska akcija 1. del

Če že imate Facebook poslovno stran, lahko uporabite Facebook Ads Manager ali Business Manager, da ustvarite svojo Facebook oglaševalsko akcijo. 

1. Izberite cilj

Prijavite se v Facebook Ads Manager in izberite zavihek Oglaševalske akcije, nato kliknite Ustvari, da začnete z novo Facebook oglaševalsko akcijo.

Facebook ponuja 11 trženjskih ciljev, ki temeljijo na tem, kaj želite, da vaš oglas doseže. Tukaj je opisano, kako se uskladiti s poslovnimi cilji:

  • Prepoznava blagovne znamke: predstavite svojo blagovno znamko novemu občinstvu.
  • Doseg: izpostavite svoj oglas čim večjemu številu ljudi v občinstvu.
  • Promet: usmerite promet na določeno spletno stran, aplikacijo ali pogovor v Messengerju.
  • Angažiranje (engagement): pritegnite širše  občinstvo, da povečate angažiranost na objavah ali obiskanosti strani, povečate udeležbo na svojem dogodku ali spodbudite ljudi, da zaprosijo za posebno ponudbo.
  • Namestitve aplikacij: pridobite ljudi, da namestijo vašo aplikacijo.
  • Ogledi videoposnetka: pridobite več ljudi, ki si lahko ogledajo vaše videoposnetke.
  • Sporočila: Spodbujajte ljudi, da vzpostavijo stik z vašim podjetjem s pomočjo Messengerja.
  • Pretvorbe: spodbudite ljudi, da na vašem spletnem mestu izpeljejo določene akcije (na primer, da se naročijo na vaše novice ali kupijo vaš izdelek), s svojo aplikacijo ali v Messengerju.
  • Kataloška prodaja: Povežite Facebook oglase s svojim katalogom izdelkov, da ljudem prikažete oglase za izdelke, ki jih najverjetneje želijo kupiti.
  • Promet v trgovini: Stranke v bližini popeljite do fizičnih trgovin.

Izberite cilj oglaševalske akcije glede na vaše cilje za ta oglas. Upoštevajte, da lahko za cilje, ki so usmerjeni v pretvorbo (na primer prodaja), plačate na dejanje, za cilje izpostavljenosti (na primer promet in poglede) pa plačate za prikaze.

Za naš primer bomo izbrali cilj angažiranja. Nekatere možnosti v naslednjih korakih, se bodo nekoliko razlikovale glede na cilj, ki ga izberete.

2. Poimenujte svojo oglaševalsko akcijo

Pomaknite se navzdol, da poimenujete svojo oglaševalsko akcijo na Facebooku in izberite, ali želite vzpostaviti A / B split test. Izbrali boste tudi optimizacijo proračuna, če jo želite vklopiti. Ta možnost je lahko uporabna, če uporabljate več naborov oglasov, vendar jo lahko za zdaj pustite izključeno.

Za cilj angažiranosti boste izbrali tudi, ali se želite osredotočiti na objavo, všečke strani ali odzive na dogodke. Za naš primer bomo izbrali všečke strani.

3. Nastavite svoj oglaševalski račun

Videli boste gumb, ki prikazuje Nastavitev računa za oglase. Kliknite to in pozvani boste, da vnesete nekaj ključnih podrobnosti za ustvarjanje računa. Vnesite državo, želeno valuto in časovni pas ter kliknite Nadaljuj.

Izberite pametno, saj boste morali, če želite te možnosti spremeniti pozneje, ustvariti ločen račun za oglase. 

4. Targetirajte svoje občinstvo

Na vrhu zaslona boste poimenovali svojo oglaševalsko akcijo na Facebooku in izbrali, katero stran želite promovirati.

Pomaknite se navzdol, da začnete ustvarjati ciljno publiko za svoje oglase.

Osredotočili se bomo na možnosti ciljanja.

Prva možnost je, da dodate občinstvo po meri ljudi, ki so že sodelovali z vašim podjetjem na Facebooku ali izven njega.

Začnite z izbiro ciljne lokacije, starosti, spola in jezika. Ko izbirate, bodite pozorni na kazalnik velikosti ciljne skupine na desni strani zaslona, ​​ki daje vpogled do vašega potencialnega dosega oglasa.

Videli boste tudi približno število všečkov strani. Te ocene bodo natančnejše, če ste že vodili kampanje, saj bo Facebook imel več podatkov, s katerimi bo lahko operiral. Vedno upoštevajte, da so to ocene in ne jamstvo.

Brezplačnih 30 minut

Naročilo na brezplačno svetovanje in priprava ponudbe!