Izdelava spletnih strani s.p.

Zakaj samostojni podjetnik potrebuje spletno stran?

Spletna stran je bistvena, predvsem za mala podjetja oz. samostojne podjetnike (v nadaljevanju s.p.) – in je nujen del vaših marketinških načrtov, saj je velikokrat edina dostopna možnost za javno pridobivanje novih strank. Izdelava spletnih strani za s.p. je še toliko bolj priporočljiva, saj večina potrošnikov pri iskanju lokalnega podjetja pogleda spletno stran ponudnika. Vse več ljudi želi informacije najprej preveriti na internetu.

Zna se zgoditi, da stranka ne bo dobila dovolj informacij, ker vas ne bo našla v brskalniku, zato se bo odločila za naročilo storitev drugje. 

Tega pa nočete, kajne?

Pri izdelavi spletnih strani za s.p. dobite možnost, da predstavite svojo zgodbo, ki pritegne potrošnike. Potrošniki so namreč tisti, ki so odločilni za uspeh vašega podjetja. V lokalnem okolju je širitev dobrega glasu o vas tako rekoč vredno zlata in preko interneta to poteka najlažje in najhitreje. 

Ne potrebujete zahtevne spletne strani. Dovolj je, če se odločite za izdelavo preproste spletnih strani za vaš s.p. Cena lepe in funkcionalne strani je 100-200 eur, kar ne predstavlja velikega finančnega bremena. 

Eden glavnih razlogov za izdelavo spletnih strani za s.p. je popoln nadzor nad vašo spletno stranjo. Že res, da je ključno, da ste tudi na socialnih omrežjih, a platforme družbenih medijev imajo svoje algoritme, ki določajo, kakšna vsebina se vidi.  Pri izdelavi spletnih strani za s.p se sami odločite, katere informacije želite predstaviti – in kako jih predstaviti.

Stopite v stik z nami

+386 31 326 151

Google imenik podjetij - "Google My Business"

Zraven izdelave spletnih strani za vaš s.p. vam priporočamo tudi vpis v Googlov imenik podjetij – “Google My Business”. Ta vpis je še posebej primeren za lokalna podjetja in obrtnike. Ljudje v bližini vas bodo tako lažje našli na Googlu in v Google zemljevidih.

Google My Business je ključna lokalna SEO platforma. Zasnovan je z namenom, da lastnikom podjetij omogoči več nadzora nad tem, kako so njihovi podatki prikazani v rezultatih iskanja. Verjetno ste že opazili, da se ob kliku podjetja na Google zemljevidih prikaže profil, ki prikazuje pomembne podatke o podjetju, npr. odpiralni čas in kontaktni podatki, storitve, izdelki itd.

Ima tudi funkcijo sporočanja; objave podjetij so prikazane v Googlovih rezultatih. Ta sporočila so zelo koristna za povečanje promocijskih aktivnosti, dogodkov, novosti, obveščanje strank o posebnih ponudbah in predstavljajo še eno dragoceno priložnost za komunikacijo s stranko, preden sploh klikne na vašo spletno stran.

Pomembno je vedeti, da tudi če nimate profila Google My Business, je zelo verjetno, da profil vašega podjetja že obstaja. Če ne uredite svojega profila Google My Business, bo Google prikazoval podatke podjetja, ki jih pridobi drugje, kar lahko pomeni prikaz napačnih podatkov in zmedo strank. Pri odločitvi torej ne gre le za dodatno SEO prisotnost, ampak za to, ali boste imeli nadzor nad svojim profilom ali ne.

V mnogih primerih bo ta profil prvi vtis, ki ga dobijo vaše stranke, zato je zelo pomembno, da so informacije pravilne in da vaše podjetje predstavi v najboljši možni luči.

Stopite v stik z nami

+386 31 326 151

Ljudje lahko objavljajo ocene v vašem profilu, ne da bi imeli račun. To je še en razlog, zakaj je sledenje profila Google My Business tako pomembno. Če imate npr. podjetje v gostinstvu ali lepotni industriji, je skoraj gotovo, da so v spletu objavljena mnenja o vašem podjetju. Dobre ocene bodo kupce pripeljale do vašega podjetja, slabe ocene pa jih bodo prestrašile. Raziskave kažejo, da dve negativni oceni na prvi strani rezultatov iskanja odženeta 44% potencialnih strank.

Ob upoštevanju teh informacij lahko vidimo, kako pomemben je Google My Business, kot orodje za upravljanje vaše spletne prisotnosti.

Komunikacija s strankami in socialna omrežja, kot sta Facebook in Instagram

Sedaj, ko smo že ugotovili, kako pomembna je vaša prisotnost na spletu, namenimo še nekaj besed komunikaciji z vašimi strankami. Strankam je pomembna vaša pristnost in primeren način komuniciranja. Najlažje ste  v stiku z njimi preko socialnih omrežij – natančneje Facebooka, kjer si ustvarite Facebook stran (povežete jo z vašo spletno stranjo.) Biti mora profesionalno urejena s primerno vsebino. Znova poudarjamo, da je pomembna zgodba. Ker se večina podjetij enostavno nima časa ukvarjati z vsebino svojih objav, naredijo napako in ne objavljajo ničesar. Tako ponekod najdemo datum zadnje objave celo nekaj mesecev ali let nazaj. K sreči urejanje vsebine in komunikacija s strankami ni tako draga, da si je ne bi mogli privoščiti, zato vam lahko tukaj priskočimo na pomoč. 

Plačano spletno oglaševanje

Zgoraj naštete strategije pridobivanja strank so odlične in cenovno ugodne. Njihova edina slaba lastnost je, da so učinkovite komaj s časom in potrpežljivostjo. Če nimate časa, sama prisotnost na spletu za vaše poslovanje ni dovolj, saj morate stranke pridobiti že danes. Spletno oglaševanje je primeren način, kako hitro povečati prodajo in je izrednega pomena za skoraj vsako podjetje. Če še niste začeli oglaševati preko spleta, potem v bližnji prihodnosti razmislite o tem. Je hitro in enostavno, a le če se tega lotite na pravi način. Tukaj vam lahko spet na pomoč priskočimo mi – pomagamo vam do novih strank. Nudimo vam oglaševanje na Google omrežju, Facebooku in Instagramu. 

Razumevanje vaše publike in ciljnega trga je ključnega pomena za vaš poslovni uspeh. Spletna orodja za oglaševanje, kot so spletni prikazni oglasi, oglasi družabnih medijev in video oglasi, olajšajo doseganje ciljne publike. To vam bo še bolj pomagalo pri pridobitvi več potencialnih strank in boljši donosnosti oglaševalskih akcij. S pomočjo orodij za spletno analitiko bomo ugotovili, katere strategije delujejo za vas in katere ne. Ti podatki vam pomagajo prepoznati tudi področja za izboljšanje oglasov in oglaševalske strategije.

Stopite v stik z nami

+386 31 326 151

Brezplačnih 30 minut

Naročilo na brezplačno svetovanje in priprava ponudbe!