Facebook za podjetje

Uporabljaš Facebook?
Poznaš še koga, ki je na Facebooku?

Boljše vprašanje:
Koliko ljudi poznaš, ki niso na Facebooku?

Samo v Evropi je 385 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov te platforme, v Sloveniji pa en milijon. Zanimivo je, da tukaj v večini ne gre za mlade in mladoletne, ki nimajo kupne moči, saj je 50% uporabnikov starih 25-44 let, kar v Sloveniji predstavlja 500.000 ljudi. To je 500.000 ljudi, ki kupujejo svoj prvi sanjski avto, si urejajo stanovanje, želijo uživati v prostem času, si ustvarjajo družino, gradijo svojo hišo. To so tudi ljudje, ki ustvarjajo podjetje, iščejo poslovne partnerje in nove poslovne priložnosti.

Imaš podjetje, si obrtnik ali si kakor koli drugače povezan z vodenjem podjetja?

Se vi in zaposleni v vašem podjetju zavedate, da je Facebook tudi močno marketinško orodje in njegova uporaba ne pozna meja? Na spletu ni fizične razdalje, meje držav so stvar preteklosti, beseda pa se širi neodvisno od časa, saj je včeraj pozno večer vaš sovaščan na spletu iskal storitve ali izdelke, ki jih morda ponujate prav vi.

Facebook predstavlja odlično priložnost za komunikacijo z obstoječimi in potencialnimi kupci. Si kdaj želite, da bi lahko vsem povedali, kakšen nov izdelek imate ali na primer pokazali sliko sobe, ki ste jo pravkar prepleskali, da bi vsi videli, kako obvladate svoje delo?
Zakaj torej ne bi izkoristili polnega potenciala, ki nam ga Facebook ponuja?

Vsakdo, ki se ukvarja s prodajo izdelkov, storitev, organiziranjem dogodkov ali česar koli drugega, kar želi predstaviti, lahko dodobra izkoristi dobro urejeno Facebook stran. Izbrati je treba dobro in primerno vsebino, ki daje dober vtis, kar žal ni preprosta naloga. Zato je pomembno, kdo in na kakšen način vodi ter ureja vsebino strani.

Svetujemo vam, da se posvetite Facebook strani za vaše podjetje, saj bo investicija poplačana.

Zavedamo se… Težko je najti čas, da se zraven vseh obvez ukvarjate še z načrtovanjem objav, iskanjem fotografij, urejanje grafične podobe, spremljanje analitike, urejanjem oglasov itd.

Dan ima premalo ur, teden mine prehitro, samo še nekaj morate postoriti in potem se lahko končno posvetite urejanju strani. Velikokrat vidimo, da je zadnja objava na Facebook strani enkrat izpred dveh let. Ups.
Želim urediti Facebook stran za svoje podjetje. Kako naj se lotim dela in kje naj začnem?

Preverite svojo stran in jo primerjajte s temi, katere z veseljem spremljate. Tako boste dobili najboljši uvid, kako uspešno voditi stran. Če se vam resnično ne ljubi sedeti za računalnikom in delati analize ter načrtovati strategije.

Ste v zadnjih nekaj mesecih imeli zgolj nekaj obiskovalcev strani?

42% podjetnikov poroča, da je Facebook zelo pomemben ali po drugi strani kritičen za poslovanje. Vsekakor danes gre za veliko gnečo na tržišču, s poplavo podjetij, ki ponujajo enake storitve in izdelke kot vi. Zato si ne smete privoščiti, da bi zaspali. Izstopati morate vsaj še za malenkost bolj od njih.

Če nimate časa, da bi za vse poskrbeli sami, razmislite o zunanjem izvajalcu - nekom, ki bo vašo stran vodil profesionalno in vam pomagal pri časovno strokovno zahtevnih nalogah.

Preden vodenje Facebook strani zaupate komur koli, se dobro prepričajte o njegovih referencah in znanju. Ne gre zgolj za objavljanje nečesa na tedenski bazi, samo da se nekaj dogaja na vaši strani. Tudi ne gre za nekaj, kar “samo navržeš, važno da je objava narejena”. V ozadju se skriva načrtovanje, spremljanje analitike, dobro poznavanje Facebooka kot marketinškega orodja in nastavljanje primernih oglasov z dobro načrtovano zasnovo za boljše rezultate.

Zakaj potrebujem zunanjega izvajalca za vodenje moje Facebook strani?

➀ Vi in vaši zaposleni imate kopico dela, ki vam predstavlja prioriteto, zato nimate časa za kakovostno vodenje Facebook strani.
➁ Niste prepričani, kaj želite doseči z objavami na Facebooku in v katero smer voditi stran. Želite oglaševati svoje izdelke/storitve? Širiti besedo o vašem brandu? Delati zgolj na skupnosti?
➂ Pomagal vam bo pri strategiji. Z dobro zasnovano strategijo lahko izboljšate poslovanje in vaš dobiček.
➃ Je kreativen in izviren, ne boji se raziskovanja.
➄ Poskrbi za vizualno podobo vaših objav, s primernimi fotografijami in designom.
➅ Napiše vsebinsko primerne objave, seveda slogovno in pravopisno ustrezne.
➆ Analitiko ima v malem prstu, ve kdaj je najbolj optimalen čas za objavo vsebine in kako jo narediti zanimivo.
➇ Z uspešno strategijo poveča število novih všečkov branosti objav in nenehno spremlja rezultate uspešnosti objav.
➈ Na koncu meseca vam predstavi analizo in poda svoje predloge za izboljšavo.

Brezplačnih 30 minut

Naročilo na brezplačno svetovanje in priprava ponudbe!