Kako so mobilne naprave postale novi osebni računalniki

Zaradi vse večjega števila ljudi, ki uporabljajo mobilne naprave, je čas, da sprejmemo naslednje dejstvo: Mobilne naprave so zdaj naši osebni računalniki.

Zakaj so mobilni telefoni tako popularni?

 – Mobilne naprave in vedenje uporabnikov

Mobilne naprave omogočajo preprosto iskanje odgovorov na najtežja vprašanja, rešitve za nešteto vrst težav, nov pogled, ocene, mnenja in še veliko več. Zaradi tega potrošniki iščejo najboljšo možno rešitev za vse njihove želje in potrebe. 

Po Googlovem mnenju je mobilni promet “najboljših” v zadnjih treh letih zrasel za več kot 80 %. 

Ste najboljši v mobilni strategiji?
Če ne, bi morali začeti graditi mobilno strategijo, da boste dostopni na zaslonih mobilnih naprav, saj čas za ohranjanje digitalnega ugleda še nikoli ni bil pomembnejši: 

97 % potrošnikov prebere spletna mnenja in poišče lokalno podjetje.
12 % potrošnikov to stori vsakodnevno.

Zato lahko to poimenujemo obdobje “stranke, obsedene z raziskavami”, saj lahko takoj najdemo odgovore resničnih ljudi in jih uporabite za pametnejšo odločitev.

 – Mobilne naprave in senzorji

Mobilne naprave so postale središče oziroma združenost vsega, kar zahteva povezavo. 

Ker so senzorji povsod, je mogoče v realnem času posneti in iskati vse. S pametnimi telefoni lahko nadziramo druge naprave, kot so televizorji, varnostni sistemi, termostati, svetilke, pa tudi veliko različnih senzorjev in drugih naprav. 

Zaradi praktičnosti, nizkih stroškov in naše nenasitne potrebe po več informacijah se zdijo stvari, kot so milijarde brezžičnih senzorjev, smiselne, če ne celo ekonomsko nepogrešljive.

 – Mobilne naprave in podatki

Mobilne naprave lahko povedo, kje smo, v čem uživamo, kako hitro se gibljemo ali kam gremo. Naši pametni telefoni zbirajo, shranjujejo in dostopajo do podatkov ter jih spreminjajo v koristne informacije, ki jih uporabijo za izboljšanje uporabniške izkušnje.

Po drugi strani nam zbrani podatki oglaševalcem omogočajo, da ciljno občinstvo bolje razumejo, odgovorijo na vprašanja, še preden se od njih to zahtevamo, povečajo angažiranost občinstva, prihranijo čas in ustvarijo več.

Ob pravem ravnovesju in pravilni zaščiti osebnih podatkov, zato zmagamo vsi.

 – Mobilne naprave in Internet stvari (IoT)

Internet stvari (IoT) je sistem medsebojno povezanih računalniških naprav, mehanskih in digitalnih strojev, predmetov, živali ali ljudi, ki so jim na voljo enolični identifikatorji (UID) in zmožnost prenosa podatkov po omrežju, ne da bi pri tem potrebovali interakcijo človeka do človeka ali interakcijo med človekom in računalnikom.

Internet stvari (IoT) igra veliko vlogo pri spremembah in spreminja avtomatizacijo doma, zdravstveno varstvo, proizvodnjo, trgovino na drobno, težko industrijo in drugo.

Ste vedeli, da bo IoT do konca leta 2020 v 95 % novih elektronskih izdelkov?

Ko razmišljamo o uporabi IoT in mobilnih naprav, ni težko razumeti, zakaj sektor razvoja aplikacij eksponentno raste in podjetja razvijajo programsko opremo po meri, da bi izkoristili vse informacije, zbrane z mobilno uporabo.

Ste pripravljeni na nove trende?

Brezplačnih 30 minut

Naročilo na brezplačno svetovanje in priprava ponudbe!