Kako ustvariti objavo v storitvi Google My Business in kje je vidna

Kako delujejo časovni okviri objave

Objave v storitvi Google My Business imajo omejene časovne okvire. Privzeti časovni okvir za objave je sedem dni po objavi, vendar Google ponuja možnost podaljšanja aktivnega časa objave na štirinajst dni. Objave o izdelkih so izjema od časovnega okvira objave, saj so vedno aktivne.

Objave se prikazujejo od najnovejših do najstarejših, naenkrat pa se lahko prikaže le osem objav. Tudi če časovni okvir objave še ni minil, jo novejše objave lahko “izrinejo”, da se več ne vidi. 

Po poteku vaših objav si jih lahko občinstvo še vedno ogleda na kartici »Objave« na mobilnem telefonu ali klikne »Ogled prejšnjih posodobitev v Googlu«.

Kako ustvariti objavo v storitvi Google My Business

Objave v storitvi Google My Business so relativno preproste za ustvarjanje.

Preprosto:

  • Prijavite se v svoj račun za Google My Business
  • V meniju izberite zavihek »Objave«
  • Izberite vrsto objave
  • Dodajte naslov, opis, fotografije / videoposnetke in CTA
  • Predogled svoje objave in po potrebi uredite
  • Ko ste pripravljeni, izberite »Objavi«

Pri ustvarjanju objav na GMB morate upoštevati nekaj zahtev.

Upoštevati moramo omejitve: 

Najmanj: 400 x 300 pik in omejitev velikosti 10 KB

Največ: 10.000 x 10.000 pik in omejitev velikosti 25 MB

Poleg tega ima vsaka objava največ 1500 znakov, vendar najboljše prakse kažejo, da morate za zagotavljanje najboljših objav uporabljati od 150 do 300 znakov. 

Upoštevajte, da bo Google pogosto odrezal besede na namizju, zato najpomembnejše podatke postavite v prvih 80 znakov.

Kot pri vsaki vsebini, se boste tudi vi želeli prepričati, da je kakovostna.

Kakovostna vsebina:

  • Je uporabna, ustrezna in nudi koristne informacije s pravilno slovnico
  • Vsebuje slike z visoko ločljivostjo
  • Uporablja spoštljiv, prijazen jezik

Kje stranke vidijo vaše objave v storitvi Google My Business?

Vaše stranke lahko vidijo vaše objavljene objave na več področjih, vključno s ploščami znanja pri iskanju in na aplikaciji Google Zemljevidi.

Z iskanjem, zlasti za namizja, se bodo vaše objave najpogosteje pojavljale v poizvedbah, povezanih z vašo blagovno znamko, vendar to ni zagotovljeno.

Tukaj lahko stranke najdejo vaše objave na GMB:

Aplikacija Google Zemljevidi, zavihek Pregled (blizu dna): Če odprete Google Zemljevide, poiščete svoj profil in se pomaknete do dna na kartici Pregled, bodo v razdelku  “opis lastnika “ vse vaše objave prikazane tukaj.

Aplikacija Google Zemljevidi, zavihek Posodobitve: zavihek Posodobitve v aplikaciji Google Zemljevidi vaši publiki omogoča lažji dostop do vaših objav, kot pa da se pomaknete do dna zavihka Pregled. Če vaše podjetje še nima nobenih objav, se zavihek ne bo prikazal, če pa ima, se bo prikazal takoj po zavihku Pregled, kjer bo imel veliko večjo izpostavljenost. Upoštevajte, da ima mobilno iskanje isto nastavitev kot zavihek Posodobitve na plošči znanja.

Chrome, iskanje po namizju, plošča znanja: Vaše objave se bodo prikazale tudi v vrtiljaku na plošči znanja na namizju v razdelku z naslovom Posodobitve [vašega podjetja], pogosto na dnu plošče. Če so vaše objave potekle, bo morda v tem razdelku prikazana povezava do »Ogled prejšnjih posodobitev v Googlu«.

Aplikacija Google Zemljevidi in mobilno iskanje kot spremljevalec (Follower): Tako Google Maps, kot mobilno iskanje bo vašemu občinstvu omogočilo spremljanje vašega podjetja, kar jim omogoča, da prejemajo posodobitve o vaših objavah. V aplikaciji Zemljevidi se lahko uporabniki usmerijo na zavihek Posodobitve v spodnjem navigacijskem meniju (svoj zavihek Posodobitve in ne zavihek Posodobitve za posamezna podjetja). Če se usmerite na zavihek »Za vas« na vrhu zaslona, ​​lahko uporabniki vidijo objave z njihovih strani in podjetij na svojem območju.

Brezplačnih 30 minut

Naročilo na brezplačno svetovanje in priprava ponudbe!