Pomen spletnih strani za podjetja v letu 2019

Ko gre za splet ni važno, če je podjetje majhno in lokalno ali pa veliko. V vsakem primeru prisotnost na spletu še nikoli ni bila tako enostavna in obenem pomembna, saj se na spletu najdejo nove stranke ter se v nekaterih primerih izboljšajo tudi poslovni procesi podjetja.

Sodobne tehnologije podjetjem omogočajo, da se ta s prisotnostjo na spletu kvalitetno predstavljajo in povežejo s kupci. To povezavo uporabijo za obveščanje o različnih zadevah, kot so: akcije, nove ponudbe, spremenjen delovni čas itd.

Kaj potrebuje uspešna spletna stran?

Vsaka spletna stran je drugačna in ustreza le podjetju, za katerega je ustvarjena. To pomeni, da mora imeti podjetje jasno postavljene cilje, ki jih želi s spletno stranjo doseči.

Stvari, ki jih lahko podjetje doseže s spletno stranjo:

1. Poskrbi, da potencialne stranke sploh najdejo podjetje

Živimo v času, ko so naša življenja močno digitalizirana, informacije prihajajo iz vseh strani in, ko nekaj potrebujemo se najprej obrnemo na splet.

Zaradi tega je jasno, da mora imeti vsako podjetje izdelano spletno strategijo, saj lahko le tako ostane konkurenčno na trgu. 

In čeprav je res, da še posebej lokalna podjetja veliko strank dobijo preko priporočil ali znancev, se moramo zavedati, da spletna stran privabi predvsem nove stranke, ki niso povezane z obstoječimi. Te nove stranke pa bodo podjetje priporočile ljudem, ki prej zanj niso vedeli.

2. Ustvari kredibilnost in pomaga v bitki z večjimi podjetji

V veliko primerih je spletna stran prva stvar podjetja, ki jo bodoča stranka ali partner vidi. Zato ima spletna stran odgovornost, da ustvari dober prvi vtis. Pomembna sta tako izgled kot vsebina spletne strani.

Čeprav si manjša podjetja težko privoščijo najboljšo lokacijo fizičnih prostorov, so na spletu lahko konkurenčna velikim podjetjem.

3. Spletna stran vsak dan in ves dan predstavlja podjetje in delo, ki ga opravlja (Vi izberete, kako boste predstavili podjetje)

Veliko ljudi raziskuje ter nakupuje v popoldanskih in večernih urah, ko jim niste dostopni fizično ali po telefonu. Ta problem reši spletna stran, saj je vedno dostopna potencialnim kupcem.

Vsebina na spletni strani nima omejitev. Pri izbiri podatkov in vsebine, ki jo želite posredovati obiskovalcu vaše spletne strani imate popolni nadzor in popolnoma odprte roke.

4. Komunicira s strankami

Če novim strankam vedno odgovarjate na ista vprašanja, vam je spletna stran lahko v veliko pomoč, saj bo strankam posredovala pomembne podatke o vašem podjetju, izdelkih in storitvah. Uporabite lahko slike in video posnetke, da bolje predstavite zapletene podrobnosti in nove stranke napotite na spletno stran, da si jih ogledajo.

5. Omogoča spletno oglaševanje

Če podjetje želi oglaševati na spletu je spletna stran v večini primerov nujna, saj stoji v središču vsake spletne strategije in je zaradi svoje širine ciljna točka, kamor pridejo nove stranke, da kupijo izdelek, pošljejo povpraševanje ali pokličejo za več informacij.

V kolikor želi spletna stran uspešno uresničiti te cilje, mora zadostiti tehnične zmožnosti, da omogoči delovanje različnih funkcionalnosti in da lahko te funkcionalnosti cenovno ugodno implementiramo.

Če začnemo na površju začnemo pri izgledu in vsebini. Izgleda ne smemo zanemariti, zato je pomembno, da na cenovno ugoden način dosežemo najboljši možen izgled. To naredimo tako, da izberemo že izdelan dizajn in ga le prilagodimo potrebam podjetja. Druga je vsebina, ta se deli na besedila in multimedijsko vsebino. Najbolj pomembno je, da lahko to vsebino enostavno ter hitro dodajamo in spreminjamo. Sledijo druge funkcionalnosti spletne strani, kot je obrazec za pošiljanje povpraševanja ali nakup izdelka. S temi funkcionalnostimi omogočimo obiskovalcem, da na strani opravijo neko dejanje. V ozadju spletne strani so še dobra podpora za iskalnike (google), da ti najdejo vsebino na spletni strani in povezava z družbenimi omrežji. Za nameček je dobro tudi, da dodamo sistem za analiziranje obiskovalcev na spletni strani, saj lahko bolje ocenimo delovanje spletne strani.

Zakaj WordPress?

WordPress, kot najpopularnejša platforma za spletne strani, zadostuje vsem zgoraj navedenim zahtevam in je tako primerna za skoraj vse oblike spletnih strani. Omogoča dober izgled spletne strani, enostavno urejanje in dodajanje vsebine ter druge funkcionalnosti, ki jih potrebuje uspešna spletna stran.

Spletne strani v prihodnjih letih

Čeprav so družabna omrežja v zadnjih letih močno razširila možnosti za spletno strategijo, so spletne strani zaradi svoje prilagodljivosti in vsestranske uporabnosti ostale središče spletnega marketinga. V prihodnosti ne moramo pričakovati večjih sprememb in lahko ocenimo, da bodo spletne strani le nadaljevale svojo pot in dobivale nove zmožnosti.

Brezplačnih 30 minut

Naročilo na brezplačno svetovanje in priprava ponudbe!