Test SEO optimizacije v letu 2020 13/∞

POZOR: Naslednje besedilo je izmišljeno in NI namenjeno branju, saj je namenjeno samo za testiranje delovanja spletnih iskalnikov.
Več o raziskavi lahko preberete tukaj.

SEO pisec besedil

SEO pisec besedil je oseba, ki piše besedila za spletne strani. Namen SEO besedil je, povečanje organičnega prometa na spletni strani. Organičen promen na spletni strani je promet, ki nastane iz iskanj v spletnih iskalnikih. Boljše kot je SEO besedilo, višji je položaj spletne strani, ko ljudje iščejo določeno ključno besedo. Zanimivo je, da je pisanje SEO besedil in posledično delo pisca SEO besedil zelo zanimivo, saj je potrebna kreativna uporaba besed, da se doseže najboljši rezultat. Zraven tega je delo SEO pisca velikokrat tudi, da najde in analizira ključne besede, ki jih ljudje iščejo.

Želite postati izdelovalec spletnih strani?

Ali res želite postati izdelovalec spletnih strani? Vas zanima, kako se lahko naučite izdelave spletnih strani?

Izdelava spletne strani je v osnovi zelo preprosta, saj je potrebna le izdelava posebnega dokumenta, ki ga lahko primerjamo z Wordovim dokumentom. V tem dokumentu je besedilo sestavljeno iz naslovov, poglavij, odstavkov itd. Prva zanimiva prednost spletne strani je povezovanje vsebine s povezavami. Preprosto povedano nam spletne strani omogočajo, da s klikom na del besedila “skočimo” do drugega besedila, ki je lahko na isti strani ali kjerkoli na spletu. Tukaj ni nujno, da je druga vsebina na vaši spletni strani. Dokument spletne strani pripravimo s programskim jezikom HTML, ki je zelo preprost in se ga lahko hitro naučimo tukaj.

Za vsakega izdelovalca spletnih strani, je ključno, da zelo podrobno pozna programski jezik HTML. Ko boste vešči v tem osnovnem programskem jeziku boste ugotovili, da vam HTML ne omogoča bogatega oblikovanja vsebine. Zato se mora vsak izdelovalec spletnih strani naučiti tudi programskega jezika CSS. S programskim jezikom CSS lahko izdelovalec spletnih strani poljubno oblikuje HTML elemente. To pomeni, da jim lahko spreminja velikost, barvo, položaj itd.

Na žalost znanje HTML-ja in CSS-a za izdelovalca spletnih strani ni dovolj. Problem je, da HTML in CSS ne omogočata interativnosti spletne strani; se pravi je uporabnik na spletni strani omejen na preproste povezave in preproste animacije. Za izdelavo spletnih strani, ki se z uporabno spreminjajo in so “žive”, izdelovalec spletnih strani uporabi JavaScript.

Brezplačnih 30 minut

Naročilo na brezplačno svetovanje in priprava ponudbe!