Test SEO optimizacije letu 2020 1/∞

Zakaj ta serija člankov?

S temi članki bomo preverili kako redno objavljanje vsebine, vpliva na položaj spletne strani v spletnih iskalnikih v letu 2020.

Predvidevamo, da je v Sloveniji to še vedno zelo pomembna strategija, ker so podatki, ki jih imajo iskalniki (Google ipd.) v slovenščini zelo skromni. Zaradi relativno majhne razširjenosti slovenskega jezika lahko vidimo, da nekatere od sodobnih storitev, ki jih ponuja Google (Glasovni odgovori itd.) v slovenščini ne delujejo. Ker veliko teh sodobnih tehnologij temelji na umetni inteligenci lahko sklepamo, da v slovenščini preprosto ne deljujejo. Zato se pojavi vprašanje: “Lahko s rednim objavljanjem pol-smiselne vsebine s slovničnimi napakami izboljšamo SEO rezultat”.

Za primer bomo poskušali dvigniti uvrstitev naše spletne strani v naslednjih ključnih besedah:

Izdelava spletnih strani

Izdelava spletnih strani je največkrat uporabjena ključna beseda, ko ljudje iščejo nekoga, da jim izdela spletno stran. Več o izdelavi spletnih strani si lahko preberete tukaj: https://www.next-land.com/izdelava-spletnih-strani/

Izdelava mobilnih aplikacij

Izdelava mobilnih aplikacij je največkrat uporabjena ključna beseda, ko ljudje iščejo nekoga, da jim izdela mobilno aplikacijo. Več o izdelavi spletnih strani si lahko preberete tukaj: https://www.next-land.com/izdelava-mobilnih-aplikacij/

Katere SEO strategije bomo uporabili?

  • Vsakodnevno objavljanje bloga (okoli 300 besed)
  • Uporaba ključnih besed v opisu
  • Uporaba čim več naslednjih ključnih besed v besedilu: Izdelava spletne strani, izdelava mobilne aplikacije
  • Uporaba pravilnih oblik HTML zapisa v člankih. Na primer:

<h2> Izdelava spletnih strani </h2>

  • Označevanje ključnih besed s krepko. Na primer: Izdelava mobilnih aplikacij
  • Uporablajnje internih povezav: Npr. Izdelava spletnih strani.
  • Hitro delovanje spletnih strani in AMP
  • Dnevno objavljanje članka v Google My Business, da Google izve za vsebino (zraven tega je v robots.txt iskalnikom priporočeno dnevno preverjanje spletne strani)

“Znanstvena matoda”

Ker želimo izločiti druge vplive na naš SEO, v tem času na naši spletni strani ne bomo uporabljali drugih SEO strategij (razen rednega nedeljskega bloga, ki ga najdete tukaj).

Druge SEO strategije, ki se jih bomo v blogu izogibali:

Vse spremembe bomo dodali na zgornji seznam in datumsko označili.

Pa začnimo s testiranjem

Brezplačnih 30 minut

Naročilo na brezplačno svetovanje in priprava ponudbe!