Test SEO optimizacije letu 2020 2/∞

POZOR: Naslednje besedilo je izmišljeno in NI namenjeno branju, saj je namenjeno samo za testiranje delovanja spletnih iskalnikov.
Več o raziskavi lahko preberete tukaj.

Izdelava spletnih strani

Izdelava spletnih strani ni nova panoga, je pa vsako leto veliko novosti. Razlog za novosti so nove tehnične zmogljivosti, ki omogočajo izboljšanje uporabniške izkušnje na spletni strani. Nekatere spletne strani so izdelane, da delujejo čim hitreje in so na voljo čim večjemu številu uporabnikov. Druge spletne strani so izdelane, da navdušijo obiskovalce.

Ko se odločimo za izdelavo spletne strani je pomembno, da vemo kaj želimo. Če pri izdelavi spletne strani nimamo zastavljenega cilja, od spletne strani težko pričakujemo, da bo dosegla svoj cilj. V primeru, da izdelana spletna stran ne prinese želenih rezultatov jo je potrebno posodobiti. Zato je pomembno, da spletno stran izdelamo s možnostjo poznejšega posodabljanja.

Posodabljanje in prenova spletne strani v primeru slabo izdelane spletne strani pomenita, da bo potrebno na novo izdelati celo spletno stran. Zato je nujno, da pri izdelavi spletne strani mislimo na prenavljanje, saj si tako prikrajšamo preglavice in stroške v prihodnosti.

Si predstavljate avtomobil katerega ni mogoče popraviti in je ob vsaki okvari potreben nakup novega? – Tako je, če pri izdelavi spletne strani ne mislimo na posodabljanje in prenovo.

Izdelava mobilnih aplikacij

Izdelava mobilnih aplikacij je dokaj novo področje, ki je postalo aktualno s napredkom klasične mobilne telefonije v pametne telefone. Pri starih telefonih samostojna izdelava aplikacij ni bila mogoča, oziroma je bila zelo omejena. Izdelovalci mobilnih telefonov so sami poskrbeli za programe/aplikacije, ki so jih naložili na mobilni telefon. Pri povečanju zmogljivosti mobilnih telefonov pa je v veljavo stopil nov poslovni model, kjer izdelovalci mobilnih telefonov namestijo le osnovne aplikacije in omogočijo, da lahko kdorkoli izdela dodatne aplikacije.

Iz zgoraj omenjenega poslovnega modela se je razvila celotna nova industrija, ki temelji na izdelavi mobilnih aplikacij. Industrija izdelave mobilnih aplikacij temelji na dveh osnovnih poslovnih modelih:

  1. Podjetje, ki se ukvarja z izdelavo mobilnih aplikacij izdela mobilno aplikacijo, ki je namenjena končnemu potrošniku in jo ponudi na tržnici mobilnih aplikacij. Na tržnici je lahko mobilna aplikacija prodana za denar ali brezplačna. Če je izdelana mobilna aplikacija prodana za denar to pomeni dobiček. V nasprotnem primeru brezplačna mobilna aplikacija temelji na oglasih v aplikaciji in prodaji dodatkov v aplikaciji.
  2. Podjetje, ki izdeluje mobilne aplikacije izdela mobilno aplikacijo po naročilu za drugo podjetje za poseben namen. Primer takšnega posebnega primera je mobilna aplikacija, ki je namenjena uporabi le znotraj podjetja in zaposlenim pomaga pri opravljanju njihovega dela.

Brezplačnih 30 minut

Naročilo na brezplačno svetovanje in priprava ponudbe!