Vaše podjetje na Instagramu (Kako?)

Nasveti za promoviranje vašega podjetja na Instagramu:

Ustvarite privlačen poslovni profil

Če še niste prvo kot prvo nadgradite Instagramov profil v poslovni profil. Poslovni profil ima kar nekaj prednosti, saj odklene vrsto dodatnih zmogljivosti. Razširjena analitična in druga orodja vam bodo pomagala pri ustvarjanju uspešnega Instagram profila.
Poslovni profil ima tudi poseben kontaktni gumb, preko katerega bodo stranke lažje stopile v stik.

Sama sprememba v poslovni profil seveda ni vse, kar je potrebno za privlačen profil. Ustvariti morate tudi prepričljiv opis, ki vsebuje ključne hashtage (#) in zajame bistvo vašega podjetja. Dodajte tudi uporabne povezave na vašo spletno stran ali spletno trgovino.
Navsezadnje ne pozabite na kakovostno profilno fotografijo, ki je lahko vaš logotip v visoki resoluciji.

Objavljajte ob pravem času

Raziskave kažejo, da je najboljši čas za objavo od ponedeljka do četrtka v jutranjih urah.

Ali to pomeni, da morate objavljati zjutraj? Ne!

Čeprav si vsi želimo, da bi bil odgovor tako enostaven, se v praksi to ne izide. Najboljši čas za objavljanje je odvisen od preveč dejavnikov in se razlikuje glede na ciljno skupino ter na vaše občinstvo.

V praksi je potrebno preskušanje in uporaba analitičnih orodij, da ugotovimo, kdaj je objavljanje najbolj učinkovito.

Naj vas ne bo sram objaviti iste fotografije zjutraj in zvečer, da vidite, kako se v različnih časovnih obdobjih občinstvo odzove na objavo.

#Hashtage uporabljajte modro

Hashtagi vam pomagajo, da ciljno občinstvo najde vašo vsebino, a so dvorezni meč. Čeprav lahko pravi hashtagi razširijo govorico o vašem podjetju, lahko naključni hashtagi odrinejo občinstvo. Ko objavljajte, uporabite le hashtage, ki zajamejo bistvo objave.

Ustvarite hashtage, ki so edinstveni za vaše podjetje. Prednost edinstvenih hashtagov je lažje sledenje uspešnosti različnih oglaševalskih kampanj.

Uporabite oglaševanje

Kot oglaševanje na večini družbenih omrežjih je oglaševanje na Instagramu zelo priročno, saj lahko natančno izberete ciljno skupino, ki se ji bo oglaševana objava prikazovala.

Oglaševane objave se prikažejo tudi osebam, ki ne sledijo vašega računa in so zato odlične za pridobivanje novih sledilcev. Pri oglaševanju je ključno, da objave izstopajo in pritegnejo pozornost. Bodite drzni!

Za oglaševanje lahko izberete tudi pretekle objave, ki so ustvarile nadpovprečno zanimanje med obstoječimi sledilci.

Oglaševanje na Instagramu je možno v več oblikah, kot so: Videi, fotografije, zgodbe in dinamični oglasi.

Povežite se z influencerji

Influencerji imajo obstoječe občinstvo, ki jim zaupa in verjame njihovi presoji. Zato ljudje pogosto kupijo izdelke, ki jih objavijo influencerji.

Da koristno uporabite moč influencerjev, morate najti takšne, ki se že navezujejo na vašo dejavnost. Objava vašega izdelka ali storitve na profilu osebe, ki je na vašem področju spoštovana s strani javnosti, je vredna zlata.

Če ste lokalno podjetje, ni nujno, da ima oseba več deset tisoč sledilcev. Najti morate osebo, ki ima veliko sledilcev v lokalnem okolju in jim ponuditi sodelovanje, tudi če se ta oseba ne vidi kot “influencer”.

Brezplačnih 30 minut

Naročilo na brezplačno svetovanje in priprava ponudbe!