Vaše podjetje na Instagramu (Zakaj?)

V zadnjih letih so družbena omrežja postala močno marketinško orodje, saj ena od treh oseb redno uporablja družabna omrežja. Podjetja po vsem svetu na družbenih omrežjih promovirajo svoje storitve in izdelke.

Za podjetja je Instagram med najbolj priljubljenimi družabnimi omrežji, saj so na tem družabnem omrežju v ospredju fotografije in video posnetki, kar pomeni, da so priložnosti za kreativno oglaševanje neomejene.

Kako Instagram pomaga podjetjem?

Instagram poveča doseg

Ogromna količina uporabnikov Instagrama pomeni, da promoviranje na Instagramu ni omejeno s številom ljudi. Pomembno je le, da najdemo pravo občinstvo in ustvarimo strategijo, da pritegnemo to občinstvo.

Slika pove tisoč besed in Instagram omogoča podjetjem, da povedo zgodbe

Zgodbe so ključne za uspešno oglaševanje. Kupci želijo vedeti, kako nastanejo izdelki in kdo so ljudje, ki opravljajo storitve. Želijo vedeti več o deželah, iz katerih prihajajo surovine in o ljudeh, ki s srcem negujejo kmetije.

Instagram podjetjem omogoča, da s fotografijami in videi na prijeten način povedo te zgodbe ter pritegnejo kupce, da preizkusijo nove storitve in izdelke.

Na srečo majhnih podjetij v večini ni pomemben “profesionalen” videz objav, ampak pristnost, ki vzbuja kredibilnost in zaupanje.

Fotografije in videi izjemno angažirajo kupce

Ko gre za povezovanje s strankami in grajenje dolgotrajnih povezav, se pokaže, da so pristne fotografije in videi vredni več kot objave besednih novic na Facebooku.

Ljudje smo zasnovani tako, da nas pritegnejo prijetje barve in obrazi drugih ljudi. To pomeni, da sporočanje v besedilni obliki ni tako privlačno in posledično ni tako učinkovito, ko želimo kupcem sporočiti, kakšne storitve in izdelke ponujamo.

Deljenje vsebine na Instagramu

Instagram omogoča, da vsebino iz Instagrama delimo na drugih družbenih omrežjih. To pomeni, da je lahko objava iz Instagrama samodejno objavljena tudi na drugih povezanih družabnih omrežjih.

Instagram omogoča deljenje vsebine, ki jo ustvarijo uporabniki

Z dovoljenjem določenega kupca lahko na profilu podjetja delimo njegovo objavo. Z malo kreativnosti to omogoča spodbujanje sodelovanja javnosti, ki hitro razširi krog ljudi, ki jih zanima naša storitev ali izdelek.

Brezplačnih 30 minut

Naročilo na brezplačno svetovanje in priprava ponudbe!