Vrste Facebook oglasov (1/2)

Facebook oglaševanje je pomemben način za povezovanje z vašim občinstvom na največjem družbenem omrežju na svetu.

Neprestano spreminjanje Facebookovega algoritma lahko predstavlja izziv za organsko povezovanje z občinstvom. 

Facebook funkcije mikro ciljanja vam omogočajo, da dosežete točno ciljno publiko. To pomeni, da lahko Facebook oglasi dosežejo ljudi, za katere obstaja največja verjetnost, da bodo želeli vaše izdelke ali storitve.

Pomembno je razumeti različne vrste oglasov in možnosti ciljanja, če želite doseči najboljše rezultate. 

Vrste Facebook oglasov

Slikovni oglasi – Image ads

Ti preprosti oglasi so odličen način za začetek oglaševanja na Facebooku. Lahko jih ustvarite z le nekaj kliki, tako da ‘boostate’ oziroma povečate doseg obstoječe objave s sliko z vaše Facebook strani.

Slikovni oglasi so morda preprosti, vendar to še ne pomeni, da morajo biti dolgočasni. Veliko podjetij ustvarja prav zabavne slikovne oglase. 

Video oglasi – Video ads

Video oglasi se lahko prikazujejo v novicah in zgodbah (story) ali pa se lahko prikažejo kot vključeni oglasi v daljših Facebook videoposnetkih. Lahko prikažejo vašo ekipo ali izdelek v neki akciji.

Za vaše video oglase ni treba uporabljati posnetih video posnetkov. Prav tako lahko ustvarite grafiko v obliki GIF ali druge animacije, da pritegnete pozornost ali predstavite svojo ponudbo.

Oglasi z video anketo – Video poll ads

Ta format oglasov je samo za mobilne naprave in vključuje interaktivno komponento z video anketami. Gre za povsem novo vrsto plačanega oglaševanja na Facebooku, vendar zgodnji podatki Facebooka kažejo, da lahko ti oglasi povečajo prepoznavnost blagovne znamke bolj učinkovito kot običajni video oglasi.

Oglas slikovnega vrtiljaka – Carousel ads

Uporablja do 10 slik ali videoposnetkov za prikaz vašega izdelka ali storitve. S to obliko lahko poudarite različne prednosti enega izdelka, več različnih izdelkov ali celo uporabite vse fotografije skupaj, da ustvarite eno veliko panoramsko sliko. 

Oglasi diaprojekcije – Slideshow ads

Prikazujejo preprost način za ustvarjanje kratkih video oglasov iz zbirke fotografij, besedila ali obstoječih video posnetkov. Če nimate svojih slik, lahko izberete fotografije neposredno iz Upravitelja oglasov.

Oglasi diaprojekcije prikazujejo privlačno gibanje, tako kot videoposnetki, vendar uporabljajo petkrat manjšo pasovno širino, zato se dobro nalagajo tudi za ljudi s počasnimi internetnimi povezavami. So preprost način za pritegnitev pozornosti.

Brezplačnih 30 minut

Naročilo na brezplačno svetovanje in priprava ponudbe!