Kako umetna inteligenca vpliva na razvoj mobilnih aplikacij?

Umetna inteligenca (AI) govori o prepoznavanju vzorcev in razvija svoje sposobnosti prepoznavanja vzorcev s pomočjo strojnega učenja (ponavljanje skozi čas). AI lahko prepozna vzorce v podatkih, besedah, stavkih in slikah. Poleg tega lahko iz podatkov, ki jih zbira, izlušči navade uporabnika.

Z mobilno aplikacijo in AI lahko vodite celotno podjetje. Dober primer je Uber, saj potniku ni treba razlagati naslova vozniku in biti v strahu, da bi zgrešil izvoz. Celoten sistem je bil zasnovan tako, da je zmanjšana potreba po interakciji med potnikom in voznikom. Poleg tega lahko vozniki in stranke na koncu vožnje ocenjujejo drug drugega, da se prepričajo, ali stvari potekajo nemoteno. Vendar imajo ljudje še vedno veliko vlogo v tej shemi, ne samo zato, ker Uber potrebuje voznike, ampak tudi zato, ker v primeru težav stroji ne morejo vsega rešiti.

Napovedi so, da bodo računalniki do leta 2029 imeli inteligenco na ravni človeka. Glede na to, da so mobilne naprave v resnici računalniki, ali to pomeni, da bodo naši pametni telefoni postali enako inteligentni kot mi? Čeprav bi napoved lahko bila pravilna, imamo ljudje čustva in dokler bomo še naprej ljudje, bomo vedno imeli potrebo po tem, da smo slišani.

Veliko lahko naredimo z uporabo AI, da prihranimo čas, povečamo produktivnost, poenostavimo procese, spremljamo, kaj se dogaja, in napovedujemo rezultate.

Tu je nekaj stvari, ki jih lahko danes s pomočjo AI naredimo pri razvoju mobilnih aplikacij:

1. Klepeti oz. chatboti

Lahko so bistvenega pomena v hitrem digitalnem svetu, kjer stvari tečejo 24 ur na dan. Vendar pa lahko v nekaterih primerih chatboti postanejo težava, saj povzročijo nezadovoljstvo strank. Težko predlagamo, da jih uporabite kot način hitrega odgovora na pogosto zastavljena vprašanja. Samodejno ustvarjeni odzivi lahko povzročijo frustracije. Pozorni morate biti na to, kaj vaše podjetje ponuja in kako želite, da se uporabnik počuti glede vašega izdelka ali storitve. Upoštevajte, da lahko chatboti veliko pomagajo, lahko pa tudi škodijo vašemu ugledu.

2. Samodejno generirani odgovori

No, dejstvo je, da smo ljudje zelo zaposleni, pri poslovanju pa moramo vedno znova govoriti iste stvari. Iz tega razloga ni nobene škode, če uporabite samodejno ustvarjene odgovore in si vzamete čas za razumevanje vprašanja in pisanje odgovora. Lahko jih vključite v svojo mobilno aplikacijo, da prihranite čas in vzpostavite skladnost glede na zahteve vašega podjetja.

3. Avtomatizirani lektorji

So neverjetno orodje, s katerim je zagotovljeno, da sta črkovanje in slovnica popolna, ko na primer pišete e-pošto, bloge in poslovne načrte. Dandanes z uporabo AI ne morete izboljšati samo svojega pisanja, temveč lahko dobite tudi celotno besedilo, ki ga je napisal stroj! Avtomatizirani lektorji ustvarjajo avtomatizirano vsebino preko samopostrežnih platform za ustvarjanje naravnega jezika. Ali ste vedeli, da so novinarji začeli uporabljati AI, ko gre za vrste zgodb, ki jih je mogoče ustvariti na podlagi podatkov? Nekatera podjetja uporabljajo avtomatizirano pisanje, da vam pošljejo vsebino, tako da podatke pretvorijo v jasne pripovedi, kot bi jih napisal človek.

4. Prepoznavanje govora

To je preprosta zmožnost samodejnega in natančnega prepoznavanja človeškega govora. Lahko prepozna in razume človeški govor za izvajanje ukazov v računalniku. Pred kratkim smo spoznali, kako koristna je ta tehnologija AI z uporabo Google Assistant, Apple Siri, Microsoft Cortana in Amazon Alexe. Ali ni presenetljivo dejstvo, da jo lahko uporabljate v svoji mobilni aplikaciji? Zahvaljujoč tehnologiji za prepoznavanje govora imamo tudi tehnologijo za pretvorbo govora v besedilo, kar je precej pogosta značilnost v mobilnem svetu razvoja, saj izgovorjene besede spremeni v pisane.

5. Prepoznavanje slike (IR)

Nanaša se na sposobnost programske opreme za prepoznavanje ljudi, predmetov, krajev ali dejanj na slikah. Prepoznavanje in odkrivanje predmeta v digitalni sliki ali videoposnetku je možno in lahko vašemu podjetju doda veliko vrednost. Inovacije IR lahko uporabimo za diagnosticiranje bolezni, prepoznavanje registrskih tablic, preverbo strank, zaznavanje različnih predmetov in potrditev identitete uporabnikov (prepoznavanje obrazov je odlična lastnost, če želite ponuditi drugo raven varnosti). Poleg tega se IR lahko uporablja tudi za vodenje avtonomnih robotov in vozil ali za izvajanje drugih nalog, na primer za iskanje vsebine slike. Uporabite to tehnologijo kot funkcijo v svoji mobilni aplikaciji in takoj boste v prednosti pred konkurenco.

6. Zaznavanje znamenitosti

AI lahko s podatki o lokaciji v mobilnih aplikacijah bistveno izboljša hitrost in natančnost, vključno z zaznavanjem znamenitosti in predmetov. Podatki o lokaciji lahko služijo za izboljšanje učinkovitosti pri zaznavanju znamenitosti, hkrati pa uporabniku služijo tudi kot dragocene informacije o tem, kaj storiti naprej. AI uporabniku omogoča branje radiologije slike in hitro zazna razliko med umetno in naravno strukturo. Ta algoritem zazna točke na sliki in strukturirano predstavlja informacije, funkcija prepoznave slike pa s pomočjo geolokacijskih podatkov sliko prepozna kot možno znamenitost. Danes ima skoraj vsak pametni telefon senzorje lokacije. Z uporabo geo-senzorskih podatkov in znanj o zanimivih točkah na določeni lokaciji lahko zberete dragocene podatke, da izboljšate svojo mobilno aplikacijo.

Brezplačnih 30 minut

Naročilo na brezplačno svetovanje in priprava ponudbe!