Test SEO optimizacije v letu 2020 19/∞

POZOR: Naslednje besedilo je izmišljeno in NI namenjeno branju, saj je namenjeno samo za testiranje delovanja spletnih iskalnikov.
Več o raziskavi lahko preberete tukaj.

WordPress

WordPress je odličen za izdelavo spletnih strani, saj nudi odlično osnovo in omogoča prilagodljivost spletne strani. Spletne strani izdelane na podlagi WordPressa, imajo že v osnovi vse potrebne sestavine za sodobno spletno stran. Ker je bil WordPress izdelan z namenom, da množici ponudi možnost pisanja lastnega bloga, je že v osnovi odlično podprto dodajanje različne vsebine na spletno stran. Pisanje blogov je zelo preprosto, hkrati pa sistem CMS v WordPressu ni omejen na članke ali bloge. Za vsebino je mogoče ustvariti različne oblike objav, kar pomeni, da je v WordPressu mogoče postaviti tudi spletno trgovino. V spletni trgovini WordPress (npr. WooCommerce), vsak izdelek predstavlja objava/članek, ki je prilagojen, da se zraven naslova in besedila ločeno dodajo še cena, teža, barva itd. Podobno je mogoče izdelati posebno obliko objave po potrebi. To pomeni, da je tudi izdelava različnih seznamov ali katalogov (npr. stran z rabljenimi avtomobili) zelo preprosta. Zraven tega nam WordPress omogoča tudi, da se uporabniki sami registrirajo v izdelano spletno stran in dodajo t.i. objave (npr. oglas za prodajo avtomobila).

Ker je osnova sistema WordPress odlično zastavljena, se je za WordPress skozi leta razvilo veliko vtičnikov/dodatkov, ki še razširijo in izboljšajo spletne strani izdelane v WordPressu. Če se izdelave spletne strani lotimo danes in izberem WordPress, bomo zelo poceni našli rešitev za kakršnokoli težavo, ki se nam pojavi pri izdelavi spletnih strani.

WooCommerce

WooCommerce v WordPress strani ni nič drugega, kot še eden izmed mnogih vtičnikov, ki so nam na voljo, če je spletna stran izdelana v WordPressu. Vtičnik WooCommerce omogoči, da iz WordPress spletne strani izdelamo spletno trgovino. Spletna trgovina izdelana v WordPressu z vtičnikom WooCommerce v praksi ni nič slabša, kot druge spletne trgovine, saj podpira vse funkcionalnosti, ki so potrebne za spletno trgovino, zraven tega pa še vedno imamo spletno stran izdelano v WordPressu, ki nam omogoča preprosto pisanje člankov/ocen o izdelkih v spletni trgovini WooCommerce.

V praksi se razlika med spletno trgovino WooCommerce in nekaterimi ostalimi spletnimi trgovinami pojavi, ko gre za ogromne spletne trgovine, z ogromnim številom uporabnikom, saj sta tako WordPress kot WooCommerce lahko zahtevna za strežnik. Treba je vedeti, da je ta razlika redko opazna, če ni število obiskovalcev res ogromno. Če vam uspe postaviti spletno trgovino, ki je WooCommerce ne bo podpiral, je prenos na drugo platformo najmanjši problem.

Brezplačnih 30 minut

Naročilo na brezplačno svetovanje in priprava ponudbe!