Test SEO optimizacije v letu 2020 14/∞

POZOR: Naslednje besedilo je izmišljeno in NI namenjeno branju, saj je namenjeno samo za testiranje delovanja spletnih iskalnikov.
Več o raziskavi lahko preberete tukaj.

Kje so shranjene spletne strani?

Izdelane spletne strani so shranjene na računalniku, ki ga imenujemo strežnik. Na strežniku so shranjene posamezne datoteke, iz katerih je spletna stran sestavljena (besedila, slike…). Strežnik vedno čaka, da bo nekdo v brskalnik vpisal spletni naslov (domeno), ki “cilja” na spletno stran, ki jo hrani. Ko se to zgodi, strežnik obiskovalcu spletne strani pošlje vse datoteke, ki sestavljajo spletno stran.

Pomembno je, da je strežnik sposoben hitro odgovarjati na zahteve, saj to pomeni, da se spletna stran naloži hitreje, kar pozitivno vpliva na uporabniško izkušnjo.

Pisanje besedil za spletno stran

Ko pišemo besedila za spletno stran je pomembno, da je besedilo jedrnato. Čeprav je dolžina besedila dobra za SEO optimizacijo, je dolgo besedilo neprijetno za obiskovalce spletne strani, ki jih zanimajo le osnove. To dilemo najlažje rešimo tako, da na prve oziroma vstopne strani objavimo le izseke daljših besedil, ki so na voljo tistim, ki jih določena vsebina zanima bolj podrobno.

Pisanje besedila za spletno stran se na prvi pogled zdi preprosta naloga, ki jo podjetja prepogosto preložijo na nekoga, ki “ima čas, da nekaj napiše”. Problem je, da ta oseba velikokrat nima potrebnega znanja o stroki, da bi pripravila kvalitetno vsebino, ki bi obiskovalce prepričala. Ko obiskovalec obišče spletno stran, poskuša ugotoviti v kakšnem stanju je podjetje, kakšne so vrednote podjetja in, če ima podjetje znanje, da kvalitetno izpolni potrebe. V primeru, da je besedilo za spletno stran pripravljeno brez prave globine, se zgodi, da se podjetje, ki ima ogromno znanja zgubi v množici in ne izstopa, kar je velika škoda.

Zraven tega, da mora vsebina vsebovati znanje o stroki, je pomembno tudi, da je besedilo marketinško naravnano. To pomeni, da mora biti besedilo na spletnih strani vsaj v osnovi prodajno besedilo, ki se pozneje poglobi v detajle o poslu.

Hitra izdelava spletne strani

Hitra izdelava spletnih strani je relativna stvar. Preprosto spletno stran je mogoče izdelati hitro, za kompleksne spletne strani pa je potreben čas. Se pravi je hitra izdelava spletne strani enaka izdelavi preproste spletne strani. To velja v primeru, ko gre v obeh primerih za izdelavo kvalitetne spletne strani. Hitra izdelava kompleksne spletne strani pomeni slabo kvaliteto, ki naredi več škode kot koristi.

Izdelava spletne strani popust

Če želite popust pri izdelavi spletne strani lahko to naredite tako, da ste “dobra stranka”. Za izdelovalca spletne strani je dobra stranka tista, ki že ima pripravljeno vsebino za spletno stran in ve, kaj želi objaviti. Izdelovalci spletnih strani imajo ponavadi veliko dela tudi z izpolnjevanjem želja strank, zato je cena spletnih strani višja, kot bi pričakovali na prvi pogled. Če ste pripravljeni, da se ne vpletate v podrobnosti spletne strani, ki bodo povzročile težave izdelovalcu spletne strani, imate možnost, da pri kakšnem izdelovalcu spletne strani dobite dober popust.

Brezplačnih 30 minut

Naročilo na brezplačno svetovanje in priprava ponudbe!